Bloemkool, boerenkool, Chinese kool, rode kool, savooikool, spitskool, witte kool; in maart zijn de koolsoorten volop verkrijgbaar. Met kool kun je veel verschillende gerechten op tafel zetten. Natuurlijk blijft de bloemkool met een groentesausje lekker. Maar heb je wel eens bloemkool geroosterd? Of maak jij wel eens een salade van bijvoorbeeld spitskool?
En wat dacht je van de kleine spruit in de koolfamilie; gezond, rijk aan vitamine C en in vele variaties zo op tafel te zetten 🙂
Hierbij het lijstje met alle seizoensgroente van maart:
- aardappel
- artisjok
- aubergine
- bloemkool
- boerenkool
- Chinese kool
- courgette
- groene selderij
- ijsbergsla
- knolselderij
- komkommer
- kropsla
- mais
- paddestoelen
- paprika
- pastinaak
- peultjes
- pompoen
- prei
- raap
- raapsteel
- rabarber
- radicchio
- radijs
- rammenas
- rettich
- rode biet
- rode kool
- savooikool
- schorseneer
- snijbiet
- snijboon
- sperzieboon
- spinazie
- spitskool
- spruiten
- tomaat
- ui
- veldsla
- venkel
- winterpostelein
- witlof
- witte kool
- wortel
- zoete aardappel
Wat is jouw favoriete groente van maart?
Laat een reactie achter