Deze saus is heerlijk bij een stukje vis. Maar bijvoorbeeld ook bij de worteltjes. En zoals met de meeste sauzen: je hebt ‘m in een mum van tijd op tafel staan. Een prima alternatief dus voor de sausen uit een pakje. Nu weet je tenminste precies wat je op tafel zet 🙂
Dit heb je nodig (300 ml saus)
- 20 gr roomboter
- 15 gr bloem
- 250 ml kippenbouillon
- 50 ml kookroom
- 5 gr verse dille (fijngehakt)
Zo maak je het
Bereidingstijd: 10 minuten
- Neem een steelpan en laat daarin de boter smelten.
- Zet het vuur laag, voeg de bloem toe en blijf goed roeren. Laat de bloem ongeveer twee minuten mee verwarmen.
- Voeg al roerend de kippenbouillon en de kookroom toe.
- Voeg vervolgens de fijngehakte dille toe en laat de saus een paar minuten zachtjes koken.
- Maak de saus af met peper en eventueel zout naar smaak.
Tips en tricks
- Voor het lekkerste resultaat gebruik je verse dille. Maar met gedroogde dille uit een potje lukt het ook 🙂
Voedingswaarde (per 25 ml)
- Kcal:Â 27
- Eiwit:Â 0,3 gram
- Koolhydraten:Â 1,2 gram
- Vet:Â 2,3 gram
- Vezels:Â 0,2 gram
Kan je de kookroom vervangen door gewone of sojamelk?
Ik ben de kookroom vergeten…
Je kunt ook wat koffiemelk nemen in plaats van kookroom.
Is de saus geschikt om in te vriezen?
Hoi Naomi! Je kunt de saus prima invriezen 🙂