Diner Lunch Vegetarisch recept

Doperwtensoep met feta

Doperwtensoep met feta

Met doperwten kun je prima knikkeren, of je kunt ze leuk lanceren met je vork (vinden alle mama’s onder ons ook leuk 😉 ) Voor sommigen houdt het doperwtenavontuur daar op. Geen fan van doperwten? Dan leer je ze misschien toch eten met deze lekkere soep!

Dit is de ideale manier om zo nu en dan een portie erwtjes binnen te krijgen. Want ze zijn wel heel gezond. Per 100 gram bevatten ze ruim 4 gram eiwit en ruim 4 gram vezels, dat is bijzonder veel voor groente. Daarnaast zijn doperwten rijk aan vitamine C, vitamine K, ijzer, foliumzuur en nog een aantal stoffen waar je lichaam erg happy van wordt.

Reden genoeg dus om doperwten te leren eten.

Dit heb je nodig (1.200 ml)

  • 1 ui
  • 5 gr boter
  • 1 theelepel (gedroogde) tijm
  • 1.000 ml groentebouillon
  • 450 gr doperwten
  • 10 gr peterselie
  • 40 gr feta

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Snipper de ui en smelt de boter in een soeppan.
  • Fruit de ui samen met de tijm aan.
  • Giet de helft van de bouillon in de pan en voeg ook de erwten toe.
  • Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 10 minuten doorkoken.
  • Pureer de soep glad
  • Voeg eventueel wat van de overgebleven bouillon toe om de soep dunner te maken.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Garneer de soep met peterselie en feta.

Tips en tricks

  • Om 1200 ml soep te krijgen, voegde ik nog zo’n 250 ml (de helft) van de overgebleven bouillon toe tijdens het blenden.
  • Je kan wat erwten uit de pan halen voordat je de soep pureert. Die kan je dan gebruiken voor het garneren.

Voedingswaarde (per 100 ml)

  • Kcal: 53
  • Eiwit: 2,9 gram
  • Koolhydraten: 4,8 gram
  • Vet: 2,0 gram
  • Vezels: 1,9 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter