Recepten

Echte Zuid-Afrikaanse bobotie

Echte Zuid-Afrikaanse bobotie

Echte Zuid-Afrikaanse bobotie heerlijk! Pas op, je blijft ervan eten. De combinatie van mangochutney, abrikozenjam en kurkuma is subliem!

Je hebt toch wel redelijk wat ingrediënten nodig om zo’n echte bobotie te kunnen bereiden. Gelukkig zijn het met name producten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Bovendien zorgt de grote variëteit in ingrediënten wel voor heel veel smaak. Het zit er dus zeker niet voor niets in 🙂

Een typisch gevalletje van ‘kost wat (moeite), maar dan heb je ook wat’. Eet smakelijk alvast!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 130 gr zilvervliesrijst
  • 1 snee brood zonder korsten
  • 75 ml melk
  • 1 kleine ui
  • 10 ml olijfolie
  • 10 gr boter
  • 150 gr mager rundergehakt
  • 10 gr rozijnen
  • 1 theelepel zout
  • 5 gr kerriepoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 10 gr abrikozenjam
  • 10 gr mangochutney
  • 10 ml azijn
  • 5 ml worcestersauce
  • 2 eieren

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en houd het warm.
  • Snijd het brood in blokjes en leg deze in de melk.
  • Maak de ui schoon en snijd in halve ringen.
  • Verhit de olie en boter in een koekenpan of hapjespan en bak de uien tot ze lekker zacht zijn.
  • Voeg vervolgens kerriepoeder, zout, mangochutney, abrikozenjam, worcestersauce, kurkuma en azijn toe en roer alles goed door elkaar.
  • Druk de melk uit het brood, bewaar de melk, voeg het brood, de rozijnen en het gehakt toe. Blijf rustig omscheppen tot het gehakt gaar is.
  • Doe het gehaktmengsel in een licht ingevette ovenschaal.
  • Klop de eieren los samen met het restant van de melk en een klein beetje zout en peper. Giet dit over het gehaktmengsel.
  • Zet de bobotie zo’n 20 tot 30 minuten in de oven tot het mooi bruin is.

Tips en tricks

  • Voor dit gerecht heb je best wel wat verschillende ingrediënten nodig. Het werkt het makkelijkst als je eerst alles afweegt en klaarzet en dan pas gaat koken.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 641
  • Eiwit: 30,3 gram
  • Koolhydraten: 69,9 gram
  • Vet: 25,2 gram
  • Vezels: 7,7 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter