Blog

Een goed begin…

Een goed begin...

Is het halve werk! Een bekend gezegde dat 100% waar is als we het over ontbijten hebben. Toch zijn er nog steeds veel mensen die het ontbijt overslaan. En dat is zonde! Wij leggen je uit waarom.

Het nut van een goed ontbijt

Als je ’s ochtends wakker wordt heeft je lichaam er zo’n 10 tot 12 uur zonder voeding op zitten. Hoog tijd dus voor nieuwe energie om weer goed te functioneren op school of op het werk. Daarnaast zorgt een goed ontbijt ervoor dat zowel je stofwisseling als je stoelgang gestimuleerd worden.

Verder is het zo dat mensen die goed ontbijten de rest van de dag veel minder ‘snaaien’ en daardoor aan het eind van de dag minder calorieën hebben gegeten dan mensen die niet ontbijten. Het ontbijt overslaan om calorieën uit te sparen is dus geen goed idee. Die calorieën haal je later op de dag dubbel en dwars in, vaak met minder gezonde producten.

Kun jij niet ontbijten?

Dan wordt het hoog tijd om dat te gaan leren 🙂 Het zal misschien even wennen zijn maar iedereen kan ontbijten.

Begin met iets kleins en bouw het stukje bij beetje uit tot een volwaardig ontbijt. En dat mag best een flinke maaltijd zijn. In onze weekmenu’s houden we als richtlijn aan dat het ontbijt 15 tot 20% van het totaal aantal calorieën van de hele dag bevat.

Begin je de dag altijd met een kop koffie? Dat kan er ook voor zorgen dat je eetlust geremd wordt. Neem in plaats van koffie eens een kop thee of gewoon een glas water. Goeie kans dat je dan al veel meer zin hebt in een lekker ontbijtje.

Aan de slag

Sta vanaf nu elke dag een kwartier eerder op en trakteer jezelf op een goed ontbijt. Voor de één is dat een broodmaaltijd, voor de ander is het yoghurt met wat fruit en granola. Ontdek wat jij ’s ochtends het liefst eet en probeer daar zo veel mogelijk in te variëren.

Binnen de kortste keren weet je niet beter en wil je het ontbijt voor geen goud meer missen. En dat kwartiertje eerder je bed uit heb je er dan absoluut voor over 🙂

Deze blog hebben we geschreven voor De DEEN. Het magazine van DEEN Supermarkten. Elke maand verschijnt er een nieuwe editie van De DEEN met daarin ook een blog van ons.Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Natalia

Natalia heeft twee passies: lekker & gezond eten en hardlopen. Is geen prinses in de keuken, maar geniet des te meer van de kookkunsten van Walter. Lust van kleins af aan geen melk, ei en vis, maar leert dit steeds meer te waarderen door verschillende recepten te blijven proberen. Gek op boerenkool, fruit en risotto. Loopt soms een rondje extra hard, wanneer ze chocola heeft gesnoept of heeft geborreld met paprikachips en een wijntje ;-)

1 reactie

  • ik begin de dag met warm wter met citroen dan thee en heerlijke kwark of yochurt erg lekker vind ik dit soms doe ik fruit bij diepvries

Laat een reactie achter