Lunch Ontbijt Vegetarisch recept

Eieren met geitenkaas uit de oven

Eieren met geitenkaas uit de oven

Gekookte en gebakken eitjes kent iedereen. Maar heb je weleens een eitje klaargemaakt in de oven? Dat smaakt toch net weer even anders. En het ziet er erg gezellig uit. Als je het in een leuk schaaltje doet tenminste 😉

Als je met meerdere mensen ontbijt kunt je dit overigens ook heel leuk in een grotere schaal maken waar iedereen wat uit kan scheppen. Eigenlijk heb je dan een soort van ontbijt-ovenschotel 🙂

Dit heb je nodig (één persoon)

  • 2 eieren
  • een paar cherrytomaten
  • 15 gr zachte geitenkaas
  • takje tijm (gedroogd kan ook)
  • optioneel: één rode peper

Zo maak je het

Bereidingstijd: 5 minuten + 15 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Neem een klein ovenschaaltje of -pannetje en vet deze in met olijfolie.
  • Breek twee eieren boven het schaaltje.
  • Snijd de cherrytomaten in halfjes of kwarten en leg ze in het ei.
  • Verkruimel de geitenkaas over het ei.
  • Bestrooi met tijm en peper en zout naar smaak.
  • Bak het gerecht in ongeveer 15 minuten gaar. Zodra al het eiwit gestold is, is je eitje klaar.

Tips en tricks

  • Als je geen geitenkaas lust kun je ook gewone kaas of bijvoorbeeld Parmezaanse kaas gebruiken. Dan wel liever raspen in plaats van verkruimelen.
  • Nog een beetje extra pit in je ontbijt? Dat kun je bereiken door wat rode peper over dit gerecht te raspen. Door een rode peper in te vriezen kun je er heel gemakkelijk een stukje afraspen en ‘m zo weer terugleggen voor een volgende keer. Geraspte peper ziet er leuk uit en is ook een hele makkelijke manier om een beschaafd ‘snufje’ peper toe te voegen in plaats van grotere stukken.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 186
  • Eiwit: 14 gram
  • Koolhydraten: 3 gram
  • Vet: 13 gram
  • Vezels: 1 gram

Eet smakelijk!

2 reacties

  • Wat ik zo jammer vind is dat je deze leuke recepten op Facebook niet via een knop kunt inpassen in het weekmenu in de pg app. Ideetje?

Laat een reactie achter