Recepten

Enchiladas met pit

Enchiladas met pit

Wat is het verschil tussen enchiladas en burritos? We kunnen ons goed voorstellen dat je die vraag hebt, die hadden we namelijk zelf ook.

Inmiddels weten we hoe het zit: enchiladas maak je van maïstortilla’s in plaats van de ‘gewone’ tortilla’s die met bloem worden bereid. Verder wordt een burrito alleen gevuld terwijl je een enchilada niet alleen vult, maar ook in de saus legt en vervolgens nog eens besmeert met die saus.

Al met al krijg je dan toch een heel ander gerecht. En hoewel het misschien wat vreemd lijkt, het is echt een goed idee om ervoor te zorgen dat de enchilada rondom onder de saus zit.

Daar heb je overigens wel gelijk het laatste verschil te pakken: een burrito kun je prima met je handen eten, een enchilada is daar wat minder geschikt voor 😉

Je bepaalt lekker zelf hoe pittig je dit gerecht maakt, het maar net hoe veel je aan kunt.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 rode peper
  • mespuntje chilipoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 400 gr gezeefde tomaten (blik)
  • 1 rode paprika
  • 3 maistortilla’s
  • 100 gr maïs
  • 125 gr rundergehakt
  • 50 gr geraspte kaas

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten + 20 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de peper en hak de peper zo fijn mogelijk.  Verhit een scheutje olie in een wok en fruit alles kort aan.
  • Voeg de chilipoeder, komijnpoeder en de gezeefde tomaten toe en laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Snijd de paprika in kleine blokjes en laat de maïs even uitlekken.
  • Bak het gehakt op hoog vuur zonder boter of olie rul. Voeg de paprika en de maïs toe en bak kort mee. Zet het vuur uit.
  • Roer twee flinke eetlepels van de tomatensaus door het gehaktmengsel.
  • Neem een ovenschaal waar de (opgerolde) tortilla’s in passen en bedek de bodem met een klein laagje van de tomatensaus.
  • Smeer de tortilla’s aan beide kanten licht in met tomatensaus. Vul ze vervolgens met het gehaktmengsel, rol ze op en leg ze in de ovenschaal.
  • Verdeel het restant van de tomatensaus over en langs de tortilla’s en bestrooi daarna met de geraspte kaas.
  • Zet voor ongeveer 20 minuten in de oven zodat de kaas mooi donker en krokant wordt.

Tips en tricks

  • Officieel maak je enchiladas met maïstortilla’s. Maar als je nog andere tortilla’s in huis hebt kun je die ook gerust gebruiken.
  • Anderhalve tortilla per persoon lijkt misschien weinig, maar vergis je niet. Een gemiddelde eter heeft hier echt voldoende aan.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 552
  • Eiwit: 27,8 gram
  • Koolhydraten: 57,6 gram
  • Vet: 24,3 gram
  • Vezels: 5,8 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter