Diner

Fajitas met gehakt en frisse saus

Er wordt wel eens gezegd dat gerechten het lekkerst smaken als je ze eet op de plek waar ze oorspronkelijk vandaan komen. In het geval van fajitas zou dat dus Mexico zijn. Wij kunnen ons er wel iets bij voorstellen. Een blauwe zee, voeten in het witte zand, de zon op je met zonnebrand ingesmeerde gezicht en misschien zelfs een lokaal biertje in je hand. Kan je het plaatje al voor je zien?

Helaas is Mexico niet om de hoek en een ticket niet zomaar geboekt. Dus maken we de fajitas lekker zelf. Zonder pakje of zakje, want dat doen de Mexicanen ook niet! Gewoon met verse producten die horen in dit typisch Mexicaanse gerecht. Dan smaken de fajitas misschien wel net zo lekker als in Mexico 😉 Of misschien wel lekkerder omdat je ze zelf met liefde hebt gemaakt.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 80 gr magere kwark
  • 1 teentje knoflook
  • 5 ml citroensap
  • 5 gr bieslook
  • 150 gr rundergehakt
  • 5 gr Tex-Mex kruiden
  • 0,5 rode ui
  • 1 rode puntpaprika
  • 50 gr maïs
  • 4 wraps (40 gr per stuk)
  • 2 tomaten
  • 50 gr ijsbergsla

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Pers de knoflook en hak de bieslook fijn. Meng samen met het citroensap door de kwark. Voeg wat water toe om de saus wat dunner te maken.
  • Bak het gehakt rul en maak op smaak met de Tex-Mex kruiden.
  • Snijd de rode ui in halve ringen en bak een paar minuten mee.
  • Snijd de paprika in kleine stukjes en bak even mee.
  • Laat de maïs uitlekken en voeg toe aan het gehakt en laat even mee verwarmen.
  • Verwarm de wraps volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd de tomaten in plakjes.
  • Smeer de wraps in met de saus en verdeel vervolgens de ijsbergsla, tomaat en het gehaktmengsel erover. Rol de wraps op en zet de eventueel vast met een cocktailprikker.

Tips en tricks

  • Je kan de frisse saus voor bij de fajitas ook maken met yoghurt als je geen kwark in huis hebt. Je hoeft dan geen water toe te voegen om de saus wat dunner te maken.
  • Tex-Mex kruiden kun je kant-en-klaar kopen in de winkel, maar ook heel goed zelf maken. Op deze pagina vertellen we je precies hoe je dat doet.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 526
  • Eiwit: 29 gram
  • Koolhydraten: 59 gram
  • Vet: 20 gram
  • Vezels: 4 gram

Eet smakelijk!

1 reactie

Laat een reactie achter