We vinden het altijd wel leuk om de salades uit de winkel na te maken 🙂 Daarom hebben we ook al eens tonijnsalade, eiersalade en kip-kerriesalade gemaakt 🙂
Wel doen we altijd goed ons best om qua calorieën een stuk lager uit te komen dan de kant-en-klare salades. Toegegeven: sommige kant en klare bakjes salade zijn namelijk wel erg lekker, dus moet er wel een goede reden zijn om zelf de keuken in te duiken. En die goede reden is dus de caloriewinst, want die is aanzienlijk.
Ter vergelijking: in de farmersalade van Johma (die overigens erg lekker is) zitten 255 Kcal per 100 gram. In onze variant slechts 57 Kcal per 100 gram. Dat is dus bijna 80% minder. Daarvoor kun je wel even in de keuken staan 😉
Dit heb je nodig (500 gr)
- 80 gr yoghurt
- 40 gr fritessaus
- 1 tl mosterd
- 1 tl paprikapoeder
- snufje chilipoeder
- peper
- 75 gr wortel
- 100 gr witte kool
- 40 gr zilverui
- 40 gr augurk
- 2 ananasringen (70 gr)
Zo maak je het
Bereidingstijd: 10 minuten
- Neem een flinke kom of schaal en meng daarin de yoghurt, fritessaus, mosterd, paprikapoeder, chilipoeder en een draaitje peper.
- Rasp de wortel en snijd de witte kool in dunne reepjes. Of koop net als wij fijngesneden witte kool in een zakje 🙂
- Snijd de zilverui, augurk en ananas in kleine stukjes.
- Voeg alle groente toe aan de schaal met ‘saus’ en meng alles goed door elkaar.
- Proef de farmersalade en maak eventueel verder op smaak met peper, zout, mosterd en chilipoeder.
Tips en tricks
- In een goed afgesloten bak kun je deze salade zeker vier dagen bewaren in de koelkast.
Voedingswaarde (per 100 gr)
- Kcal: 57
- Eiwit: 2 gram
- Koolhydraten: 7 gram
- Vet: 2 gram
- Vezels: 1 gram
Ben begonnen met het boek te kopen. Fantastisch. Ik ben diabeet en de insuline die ik spuit is al met een kwart gedaald na 4 weken. En o ja ik ben ook afgevallen 4 kilo.