Kerstrecepten Recepten

Flinterdunne kaaskoekjes

Flinterdunne kaaskoekjes

Deze flinterdunne kaaskoekjes zijn heel erg geschikt om een kaasplank verder mee op te leuken. Bovendien combineren ze perfect met deze vijgenchutney.

En nog een laatste voordeel: je hebt ze in een handomdraai gemaakt zonder dat de hele keuken op z’n kop staat. Wat dat betreft zijn ze ook wel heel geschikt om met de kids te bakken. Een goed alternatief voor een keuken vol bloem en de boter tot aan de binnenkant van de keukenkastjes.

Dit heb je nodig (tien koekjes)

  • 50 gr geraspte belegen kaas
  • 1 à 2 theelepels komijnzaad

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten + 10 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de kaas met de komijnzaad.
  • Maak tien gelijke hoopjes op het bakpapier. Vorm ze tot een cirkel en druk ze goed aan.
  • Bak de kaaskoekjes krokant in ongeveer 10 minuten.

Tips en tricks

  • Leg de kaaskoekjes na het bakken op een stuk keukenpapier en laat ze volledig afkoelen en uitharden. Dep ze indien nodig nog verder droog met een stukje keukenpapier.

Voedingswaarde (per stuk)

  • Kcal: 21
  • Eiwit: 1,3 gram
  • Koolhydraten: 0,1 gram
  • Vet: 1,7 gram
  • Vezels: 0,0 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

2 reacties

  • Hallo Walter, zojuist de kaaskoekjes gemaakt. Hoe lang kan ik de kaaskoekjes bewaren en waarin kan ik ze het beste bewaren ?

    • Hoi Diane,

      En, waren ze lekker? De koekjes kun je het beste in een afgesloten bak bewaren, na een paar dagen worden ze wat minder knapperig.

Laat een reactie achter