Diner Vegetarisch recept

Foe yong hai

Foe yong hai van de Chinees is best lekker, maar zelf maken kan natuurlijk ook! Deze foe yong hai is gezonder, je weet exact wat erin zit en zeg nou zelf: het is toch leuk om zo’n bekend Chinees gerecht eens zelf te maken. De groente die je erin doet kies je lekker zelf.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 1 teentje knoflook
  • 1 paprika
  • 75 gr champignons
  • 30 gr bosui
  • 50 gr bimi
  • 50 gr bamboescheuten
  • 50 gr taugé
  • 4 eieren

Voor de saus

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • stukje gember (2 cm)
  • 70 gr tomatenpuree
  • 10 ml sojasaus
  • 10 ml azijn
  • 10 ml ketjap manis
  • 10 gr bruine suiker

Zo maak je het

Bereidingstijd: 35 minuten

  • Hak de knoflook fijn.
  • Maak de paprika, champignons, bimi en bosui schoon en snijd in kleine stukjes.
  • Verhit een scheutje olie in een flinke koekenpan en fruit eerst de knoflook even aan op laag vuur. Voeg vervolgens de paprika, champignons, bimi en bamboescheuten toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg tot slot de taugé en bosui toe.
  • Klop de eieren los met wat peper en zout en giet deze over de groente.
  • Laat het ei steeds even ‘met rust’ en en trek dan een (paar) keer met een spatel door de pan. Op deze manier krijg je mooie stukken ei.
  • De foe yong hai is klaar als het ei net gaar is.

Voor de saus

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Schil het stukje gember en rasp hem fijn. Als je geen geschikte rasp hebt kun je het ook fijnhakken.
  • Verhit een scheutje olie in een steelpan en fruit de ui, knoflook en gember een paar minuten op laag vuur aan.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee.
  • Voeg nu de sojasaus, azijn, ketjap manis, bruine suiker en ongeveer 100 ml water toe en breng dit aan de kook.
  • Proef de saus en voeg eventueel extra water toe om de gewenste dikte en smaak te krijgen.

Tips en tricks

  • Eigenlijk is het het slimst om eerst de saus te maken. Die kun je namelijk gemakkelijk warm houden. Zodra je het ei dan klaar hebt kun je direct aan tafel.
  • Je kunt ook gerust wat andere groente gebruiken voor dit gerecht. Kijk dus vooral wat er nog in de groentela ligt of koop wat je lekker vindt 😉

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 319
  • Eiwit: 17,6 gram
  • Koolhydraten: 26,0 gram
  • Vet: 14,8 gram
  • Vezels: 6,1 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter