Tussendoortjes & snacks

Frisse aardbeienkwarktaart

Frisse aardbeien kwarktaart

Deze mooie taart is friszuur van smaak. Een verantwoorde lekkernij zonder zelf toegevoegde suikers en slagroom. En laat hij er nu uitzien als een ‘echte’ kwarktaart 😉

De combinatie van de frisse kwark met de krokante biscuitbodem is perfect!

Deze taart is helemaal PG-proof en we hopen dat jullie het ook een mooie aanvulling vinden op al onze lekkere recepten.

Dit heb je nodig (één taart/ 12 punten)

  • 6 blaadjes gelatine
  • 500 gr aardbeien
  • 15 gr honing
  • 500 gr (milde) magere kwark
  • 90 gr roomboter (ongezouten)
  • 200 gr biscuits
  • 1 perssinaasappel (of 60 à 70 ml sinaasappelsap)
  • takje munt (optioneel)

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten + 2 uur opstijven

  • Leg de blaadjes gelatine in koud water om te weken.
  • Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.
  • Maak de aardbeien schoon. Pureer ze met een staafmixer. Houd 5 à 6 kleine aardbeien achter om de taart straks mee af te werken.
  • Roer de gepureerde aardbeien samen met de honing door de kwark. Laat het kwarkmengsel op het aanrecht staan, zodat het iets warmer wordt.
  • Smelt de boter in een steelpan.
  • Verkruimel de biscuits in een keukenmachine of blender.
  • Voeg de verkruimelde biscuits toe aan de gesmolten boter en roer dit tot een gelijkmatige massa.
  • Stort het biscuitmengsel op de bodem van de beklede springvorm. Verdeel het gelijkmatig en druk voorzichtig aan met de bolle kant van een eetlepel. Zet de springvorm voor minimaal 10 minuten in de koelkast.
  • Pers de sinaasappel. Heb je minder dan 60 à 70 milliliter sinaasappelsap? Vul dan aan met water tot je ongeveer 60 à 70 milliliter vocht hebt.
  • Verwarm het sinaasappelsap op laag vuur. Zorg dat het niet gaat koken. Knijp het vocht uit de gelatineblaadjes en voeg ze één voor één toe aan het warme sinaasappelsap. Roer het mengsel steeds even goed door, voordat je een nieuw gelatineblaadje toevoegt.
  • Zet het vuur uit wanneer alle gelatineblaadjes volledig zijn opgelost. Laat het mengsel even afkoelen.
  • Voeg het gelatinemengsel toe aan de kwark en roer direct goed door. Stort het kwarkmengsel op de biscuitbodem.
  • Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Werk de taart af met aardbeien en een blaadje munt.

Tips en tricks

  • Ben je een echte zoetekauw? Dan kun je ervoor kiezen om aardbeienkwark te gebruiken voor deze taart. Deze kwark bevat suiker, waardoor de taart meer naar jouw smaak zal zijn.
  • Met dit recept kun je volop variëren. Gebruik bijvoorbeeld bramen, kersen, mango of banaan in plaats van de aardbeien.

Voedingswaarde (per punt)

  • Kcal: 177
  • Eiwit: 6 gram
  • Koolhydraten: 20 gram
  • Vet: 8 gram
  • Vezels: 2 gram

Eet smakelijk!

13 reacties

  • Vandaag deze frisse kwarktaart gemaakt. Heerlijk!! De biskwie bodem was niet stevig. De vorm heeft zeker 20 minuten in de koelkast gestaan. Wat ging er fout ?

    • Was de bodem wel stevig voordat je de kwark erop deed? Anders kun je eerst wat minder boter of wat meer biscuit toevoegen om de bodem stevig te maken.

      • De bodem was korrelig toen ik deze in de springvorm deed en is eigenlijk korrelig gebleven tot het aansnijden van het taartje. De kwark met aardbeien zakte ook in. Het taartje toch een aantal uren in de koelkast gestaan. De smaak was heerlijk!! We blijven oefenen totdat hij gelukt is. Helemaal niet erg ??

  • Deze taart gemaakt maar met mandarijntjes aangezien er geen aardbeien waren… ze ziet er goed gelukt uit nu enkel nog proeven 🙂 heb wel het vocht nog eens door een zeefje gedaan om de draadjes van de mandarijntjes niet in de taart te hebben.

  • Ik heb gisterenavond deze taart gemaakt. Na ruim 8 uur in de koelkast is de taart nog steeds vloeibaar. Ik heb precies het recept gevolgd. Wat kan er mis gegaan zijn?

    • Het enige wat ik zo kan bedenken is dat de gelatine blaadjes niet goed zijn gestold. Kan het zijn dat het hier is mis gegaan?

Laat een reactie achter