Alle recepten uit ons kookboek 'Altijd lekker' Tussendoortjes & snacks

Frisse aardbeienkwarktaart

Frisse aardbeien kwarktaart

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘Altijd lekker’? In dit boek vind je een selectie van 100 populaire recepten uit ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.

Deze mooie taart is friszuur van smaak. Een verantwoorde lekkernij zonder zelf toegevoegde suikers en slagroom. En laat hij er nu uitzien als een ‘echte’ kwarktaart 😉

De combinatie van de frisse kwark met de krokante biscuitbodem is perfect!

Deze taart is helemaal PG-proof en we hopen dat jullie het ook een mooie aanvulling vinden op al onze lekkere recepten.

Dit heb je nodig (één taart/ 12 punten)

  • 6 blaadjes gelatine
  • 500 gr aardbeien
  • 15 gr honing
  • 500 gr (milde) magere kwark
  • 90 gr roomboter (ongezouten)
  • 200 gr biscuits
  • 1 perssinaasappel (of 60 à 70 ml sinaasappelsap)
  • takje munt (optioneel)

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten + 2 uur opstijven

  • Leg de blaadjes gelatine in koud water om te weken.
  • Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.
  • Maak de aardbeien schoon. Pureer ze met een staafmixer. Houd 5 à 6 kleine aardbeien achter om de taart straks mee af te werken.
  • Roer de gepureerde aardbeien samen met de honing door de kwark. Laat het kwarkmengsel op het aanrecht staan, zodat het iets warmer wordt.
  • Smelt de boter in een steelpan.
  • Verkruimel de biscuits in een keukenmachine of blender.
  • Voeg de verkruimelde biscuits toe aan de gesmolten boter en roer dit tot een gelijkmatige massa.
  • Stort het biscuitmengsel op de bodem van de beklede springvorm. Verdeel het gelijkmatig en druk voorzichtig aan met de bolle kant van een eetlepel. Zet de springvorm voor minimaal 10 minuten in de koelkast.
  • Pers de sinaasappel. Heb je minder dan 60 à 70 milliliter sinaasappelsap? Vul dan aan met water tot je ongeveer 60 à 70 milliliter vocht hebt.
  • Verwarm het sinaasappelsap op laag vuur. Zorg dat het niet gaat koken. Knijp het vocht uit de gelatineblaadjes en voeg ze één voor één toe aan het warme sinaasappelsap. Roer het mengsel steeds even goed door, voordat je een nieuw gelatineblaadje toevoegt.
  • Zet het vuur uit wanneer alle gelatineblaadjes volledig zijn opgelost. Laat het mengsel even afkoelen.
  • Voeg het gelatinemengsel toe aan de kwark en roer direct goed door. Stort het kwarkmengsel op de biscuitbodem.
  • Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Werk de taart af met aardbeien en een blaadje munt.

Tips en tricks

  • Ben je een echte zoetekauw? Dan kun je ervoor kiezen om aardbeienkwark te gebruiken voor deze taart. Deze kwark bevat suiker, waardoor de taart meer naar jouw smaak zal zijn.
  • Met dit recept kun je volop variëren. Gebruik bijvoorbeeld bramen, kersen, mango of banaan in plaats van de aardbeien.

Voedingswaarde (per punt)

  • Kcal: 177
  • Eiwit: 6 gram
  • Koolhydraten: 20 gram
  • Vet: 8 gram
  • Vezels: 2 gram

Eet smakelijk!

21 reacties

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X