’s Avonds rond een uur of half tien ook nogal zin om te snacken? Dat hebben wij ook weleens ;). Vandaar dat we nog weleens proberen om een leuke nieuwe avondsnack te bedenken. Na een middagje prutsen en proeven hadden we dit recept klaar voor een gezonde kip-kerrie salade, geserveerd op een schijfje komkommer.
Dit heb je nodig (3 personen)
- 175 gram kipfilet
- 25 gr cashewnoten
- 25 gram ananas (blik of vers)
- 4 eetlepels yoghurt
- 2 eetlepels fritessaus
- 2 theelepels kerriepoeder
- 2 theelepels citroensap
- zout en peper
Zo maak je het
Bereidingstijd: 20 minuten
- Kook als eerste de kipfilet gaar in ongeveer 10 tot 12 minuten. Laat hem iets afkoelen en snijd daarna de ene helft in grove stukken en de andere helft in fijne stukjes.
- Verzamel tijdens het koken van de kip alle andere ingrediënten, dan ben je lekker efficiënt bezig! Hak de cashewnoten even grof door en snijd de ananas in kleine stukjes.
- Meng in een schaaltje de yoghurt, fritessaus, kerriepoeder een klein beetje zout en lekker wat peper goed door elkaar. Roer het echt goed door, anders proef je het ‘poederige’ van de kerrie nog in de salade.
- Zodra het mengsel goed is doorgeroerd voeg je de kipfilet, cashewnoten en ananas toe. Meng alles goed, proef het en breng het (eventueel) verder op smaak met een een klein beetje citroensap en nog wat peper en zout.
Tips en tricks
- Wil je het nog gezonder hebben dan kun je de fritessaus vervangen voor een minder vette variant, of gewoon twee eetlepels extra yoghurt nemen. Zelf vinden we het niet erg, een klein beetje vet moet kunnen.
- De ananas kun je zowel uit blik als vers nemen. Zelf hebben we dit keer ananas uit blik gebruikt omdat ik we geen mooie ananas konden vinden. Denk er wel aan dat het zonde is om de ananas alleen voor de kip-kerrie salade te kopen. Je kunt van de rest natuurlijk nog een lekker toetje, ijsje of smoothie maken.
Voedingswaarde (per 100 gr)
- Kcal: 105
- Eiwit: 17 gram
- Koolhydraten: 6 gram
- Vet: 7 gram
- Vezels: 1 gram
Wat voor kerrie gebruik jij in de kerriesalade
Gewoon een potje kerriepoeder van bijvoorbeeld Albert Heijn of Verstegen. Het zal niet zoveel uitmaken welke je neemt denk ik.
Heeel lekker!
Dat horen we graag 🙂
Lekker recept, ik kook de kip wel in een blokje bouillon voor meer smaak en zit zelf wat te experimenteren met kruiden voor wat meer smaak, heb er nu kurkuma, gemberpoeder en uienpoeder bij gedaan. Nog andere tips om de smaak wat pittiger te krijgen? Rood uitje erdoor kan ook lekker zijn.
Hoi Marijke!
Je zou er nog een beetje cayenne- of chilipoeder aan toe kunnen voegen. Je kunt eventueel ook kiezen voor pittige paprikapoeder. De hoeveelheid hiervan durf ik je niet te geven, dat is maar net hoe veel pit je aan kunt ;). Een rood uitje is zeker een leuke variant. Laat je ons weten hoe je hem uiteindelijk hebt gemaakt en hoe ‘ie dan smaakte?
Voor hoeveel calorieën per dag geld dit? Denk niet voor dagtotaal van 1250 calorieën ?
De frisse kip-kerriesalade komt regelmatig in iedere menuvariant voor, ook in die van 1.250 Kcal 🙂
Is het ook toegestaan om gerookte kip te nemen in plaats van gewone kip ? ?
Ja hoor, dat mag ook.
Ik ga de salade maken met gekookte hele kip, als feestsalade voor 12 personen, samen met de andere heerlijke salades die jullie hebben beschreven. Ik wil die salades als maaltijd geven. Misschien een rauwkost daarbij?