Diner Lunch

Frisse pastasalade met gerookte kip en perzik

We hadden al meerdere recepten met perzik, maar nog geen maaltijdsalade. Vandaar dat we daar maar eens mee aan de slag zijn gegaan. De perzik is tenslotte een ideale vrucht om aan diverse warme of koude gerechten toe te voegen.

In dit recept gebruiken we de perzik koud in een heerlijke, frisse, snelle, zomerse salade. Dit bedenk je misschien niet zo snel zelf als ‘avondeten’. Dan hebben wij dat bij deze voor je gedaan. Het enige wat jullie dan nog moeten doen is ervan genieten! En (…klein detail) het moet natuurlijk gemaakt worden. Dat is gelukkig zo gedaan!

Dit heb je nodig (2 personen)

  • 100 gr tagliatelle
  • 150 gr gerookte kip
  • 1 zoete puntpaprika
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 perziken
  • 1 zoete appel
  • citroensap
  • 25 gr fritessaus
  • 25 gr magere yoghurt
  • 40 gr cashewnoten
  • 30 gr bosui

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd de appel in kleine stukjes en besprenkel met wat citroensap om verkleuren te voorkomen.
  • Snijd de bleekselderij in boogjes en de puntpaprika, gerookte kip en perzik in kleine blokjes of reepjes.
  • Hak de cashewnoten even grof door en snijd de bosui in dunne ringen.
  • Meng de fritessaus en magere yoghurt door elkaar en voeg wat peper en zout toe.
  • Meng alle ingrediënten behalve de cashewnoten en bosui door elkaar.
  • Schep de salade op en garneer met de cashewnoten en bosui.

Tips en tricks

  • Gebruik je perziken uit blik? Voeg dan een klein scheutje perzikensap toe aan het mengsel van fritessaus en yoghurt. Dat maakt de dressing nog lekkerder.
  • Voor extra smaak kun je de cashewnoten even roosteren in een koekenpan zonder olie of boter.
  • De tagliatelle zal tijdens het afkoelen wat plakkerig worden. Met een scheutje van de dressing die je maakt roer je het zo weer los.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 520
  • Eiwit: 30 gram
  • Koolhydraten: 64 gram
  • Vet: 16 gram
  • Vezels: 7 gram

Eet smakelijk!

3 reacties

  • Ik heb deze salade al heel vaak gemaakt. Heerlijk fris.Vanavond zelfs op de camping. Ik doe er nu geen bleekselderij door ivm ruimtegebrek in de koelkast. Heb je nog een alternatief voor de bleekselderij?

  • Het valt mij op dat voor gebruik van yoghurt, fritessaus, ketjap etc jullie vaak grammen vermelden. Zelf vind ik dat erg onhandig. Wat is de reden dat jullie geen eetlepels en theelepels hanteren zoals vaak in recepten?

    • We gebruiken bewust het gewicht omdat dit altijd gelijk is. Een theelepel of eetlepel is voor iedereen anders omdat deze qua afmeting kunnen verschillen.

Laat een reactie achter