Recepten Tussendoortjes & snacks

Frisse rabarbercrumble

Deze heerlijk frisse rabarbercrumble is een echte traktatie!

Rabarber is een echte seizoensgroente, en goed te verkrijgen in de lente. Hoe later in het seizoen, hoe zuurder de rabarber wordt. En de mooie rode kleur die rabarber heeft? Die blijf je zien als je de stengels niet schilt. Anders krijg je groene rabarber πŸ™‚ Wat ons betreft, alleen wassen, koken en de oven in schuiven om deze heerlijk crumble snel op tafel te zetten. 

Dit heb je nodig (vier personen)

  • 300 gr rabarber
  • 1 kaneelstokje
  • 40 gr suiker

Voor de crumble:

  • 50 gr roomboter
  • 50 gr suiker
  • 100 gr bloem
  • snufje zout

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Was de rabarber en snijd de stengels in stukken van ongeveer 2 centimeter. 
  • Doe een klein beetje water, ongeveer 50 milliliter, in een pan met de stukken rabarber het kaneelstokje en de suiker.
  • Kook de rabarber ongeveer 5 minuten, schep de stukken rabarber uit de pan en doe deze in een ovenschaal. 
  • Haal het kaneelstokje uit de pan en gooi deze weg. Kook het vocht verder in tot siroop en giet dit over de rabarber. 
  • Snijd de koude roomboter in blokjes en maak een crumble met de suiker, bloem en een snufje zout. 
  • Verdeel de crumble over de rabarber en bak in ongeveer 30 minuten tot de crumble mooi verkleurd is. 

Tips en tricks

  • In plaats van suiker kun je ook perenrood gebruiken om de rabarber mee te koken. De rabarber wordt dan nog mooier van kleur.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 284
  • Eiwit: 3,5 gram
  • Koolhydraten: 44,0 gram
  • Vet: 10,9 gram
  • Vezels: 3,3 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

5 reacties

  • Jullie extra ideeetjes zijn altijd erg leuk maar hoe past het in de menu’s die in de boeken staan? Ik zal er wel iets voor moeten laten staan? Ik zou het fijn vinden als ik weet hoe in te passen.

    • Hoi Margreet, bij alle recepten maken wij dagmenu’s die in onze app staan. We laten je met onze dagmenu’s juist zien dat je niets hoeft te laten staan en toch kan genieten van gezond en vooral lekker eten. Je kan de app gratis proberen via deze link: https://www.projectgezond.nl/proberen

  • Rabarber is heel erg jammie met wat zoete verse aardbeien als vervanging van suiker?Echt een aanrader hoor.

  • Rabarber even koken en dan gepureerde aardbeien erdoor! Heerlijk.
    Ik krijg wel eens rabarber. Die is rood. Mijn broer Willem heeft ook rabarber, maar die is groen en iets zuurder. Allebei lekker.

Laat een reactie achter