Recepten

Frisse wrap met garnalen

Frisse wrap met garnalen

Heb jij ons nieuwe boek al? Klik hier voor meer info.


Ik ben gek op garnalen! Van de barbecue, uit de grillpan, gefrituurd met een lekker paneerkorstje het maakt mij niet uit. Heerlijk allemaal 🙂

Natalia is er alleen niet zo gek op. En dus eten we ze niet heel vaak. We kiezen dan toch meestal voor iets dat iedereen lekker vindt, maar dat herken je vast wel.

Toch heb ik laatst op een zaterdagmiddag spontaan garnalen gegeten. Natalia was even met onze dochter Bo naar de Appie. En Bo spotte daar een bakje garnalen. Die wilde ze wel kopen en samen met papa opeten. Geen idee hoe ze erbij kwam, maar leuk vond ik het uiteraard wel.

Het waren van die kleine Hollandse garnaaltjes. Dus maakte ik er een simpel cocktailsausje bij. Bo wilde dat er overigens niet op hebben, ik wel 🙂

We hebben heerlijk zitten eten met z’n tweetjes. Zo’n typisch momentje dat je niet snel vergeet. Nu ben ik dus nog gekker op garnalen dan ik al was!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 4 wraps
  • 200 gr garnalen
  • 100 gr ijsbergsla
  • 1 paprika
  • 50 gr wortel (geraspt)
  • 1 limoen
  • 1 theelepel Mexicaanse kruiden
  • 50 gr crème fraîche
  • 50 ml yoghurt

Zo maak je het

  • Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak de garnalen met de Mexicaanse kruiden in een scheutje olie.
  • Snijd de paprika in blokjes en bak kort mee.
  • Rasp de limoen en meng wat rasp en sap naar smaak met de yoghurt en crème fraîche. Maak het sausje op smaak met peper en zout.
  • Smeer de wraps licht in met de saus. Vul eerst met een beetje sla en dan met het garnalenmengsel.
  • Rol op en zet vast met een prikker.
  • Schep een lepel saus over de bovenkant van de wrap en smeer het iets uit. Strooi nu de geraspte wortel en een beetje van de limoenrasp eroverheen.

Tips en tricks

  • Voor de liefhebber: voeg een (stukje) fijngehakte rode peper toe aan de saus.
  • Geen liefhebber van garnalen? Snijd kipfilet in kleine blokjes en bak die krokant. Ook erg lekker!

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter