Diner Lunch Vegetarisch recept

Fruitige pastasalade met Hüttenkäse

Fruitige pastasalade met hüttenkäse

Salades passen sowieso al goed bij de zomer. Maar als er ook nog heerlijk zomers fruit doorheen gaat is het helemaal een perfect recept voor de warme dagen. Wat dat betreft hadden we dit recept wat eerder op het menu moeten zetten.

Maar hey, als zelfs Piet Paulusma er regelmatig naast zit hoe moeten wij dan weten wat het weer gaat doen?

Er komt vanzelf weer een dag waarop het 30+ graden wordt. En dan trek jij met een lach op je gezicht het dagmenu waar dit recept op staat gewoon weer uit de kast.

De credits voor dit recept zijn overigens voor Ingrid. Zij stuurde dit recept in. Bedankt daarvoor!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 130 gr fusilli
  • 75 gr mango
  • 75 gr aardbeien
  • 1 banaan
  • 50 gr rucola
  • 100 gr Hüttenkäse
  • 20 gr pijnboompitten
  • 5 ml balsamicoazijn

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten

  • Kook de fusilli volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel koud.
  • Snijd de mango in kleine stukjes, de banaan in schijfjes en de aardbeien in kwarten.
  • Rooster de pijnboompitten kort in een koekenpan zonder olie.
  • Neem een schaal en leg de fusilli en rucola op de bodem. Hussel het even door.
  • Verdeel het fruit en de pijnboompitten hierover.
  • Verdeel de Hüttenkäse erover en druppel tot slot de balsamicoazijn over de salade.

Tips en tricks

  • Snijd wat extra fruit en zet dit apart voor het volgende fruitmoment. Lekker efficiënt!
  • Je kunt de pijnboompitten ook zonder ze te roosteren in de salade doen. Scheelt je weer tijd maar persoonlijk vind ik het minder lekker.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 484
  • Eiwit: 17 gram
  • Koolhydraten: 70 gram
  • Vet: 15 gram
  • Vezels: 6 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter