Lunch Ontbijt Tussendoortjes & snacks

Fruitspread van mango en ananas

Fruitspread van mango en ananas

De zomer op je brood! Of in de yoghurt! Net wat je leuk vindt 🙂 Deze fruitspread is namelijk heerlijk als beleg maar ook als smaakmaker door de zuivel.

En om het nog beter te maken: je hebt slechts drie ingrediënten nodig die je eigenlijk alleen maar even bij elkaar in een pannetje hoeft te doen. Ingewikkelder is het niet. Top toch? Ik blijf het elke keer weer prachtig vinden dat je met zo weinig zoveel lekkers op tafel kunt toveren.

Dit heb je nodig (500 gr)

  • 250 gr mangostukjes (diepvries)
  • 250 gr ananas (diepvries)
  • 100 ml sinaasappelsap

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Doe de sinaasappelsap samen met het bevroren fruit in een pan.
  • Breng op laag vuur aan de kook en laat het even goed doorkoken.
  • Gebruik een aardappel- of stamppotstamper om het fruit te pureren. Er mogen nog wel (kleine) stukjes in blijven zitten.
  • Doe het fruit in een schone (uitgekookte) jampot, doe de deksel erop en zet de pot op zijn kop. Op deze manier blijft de spread heel lang goed.

Tips en tricks

  • Eventueel kun je ook de staafmixer gebruiken om de spread (grof) te pureren.

Voedingswaarde (per 100 gr)

  • Kcal: 70
  • Eiwit: 0,9 gram
  • Koolhydraten: 15,2 gram
  • Vet: 0,1 gram
  • Vezels: 1,6 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

2 reacties

  • Ziet er super lekker uit en ga ik ook zeker proberen. Mijn zoontje zal er ook weg van zijn!
    Hoelang kan ik hem geopend bewaren?
    En kan het ook gewoon met ander fruit?

    • In een goed afgesloten pot kun je de spread een dag of vijf bewaren. Omdat er geen suiker inzit is het niet zolang houdbaar als jam. Je kunt het heel goed maken met ander fruit. Lekker experimenteren!

Laat een reactie achter