Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘TOP’? In dit boek vind je de 100 populairste recepten van ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.
Dit is zo’n gerecht dat je nooit zelf maakt, maar in een restaurant eet of afhaalt. Omdat wij het leuk vinden om kant-en-klaar om te zetten naar de doe-het-zelf-variant hebben we dit toprecept toegevoegd. Je zal er dan ook achter komen dat het helemaal niet zo moeilijk is om zelf te maken, en minstens zo goed smaakt.
Dit heb je nodig (twee personen)
- 2 eieren
- 130 gr zilvervliesrijst
- 100 gr sperziebonen
- 100 gr wortel
- 100 gr komkommer
- 100 gr witte kool
- 100 gr taugé
- 50 gr kroepoek
- 70 gr satésaus
Zo maak je het
Bereidingstijd: 25 minuten
- Kook de eieren in 8 tot 10 minuten hard. Pel ze en snijd ze doormidden.
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en houd het warm.
- Maak de sperziebonen schoon en snijd ze eventueel een keer doormidden.
- Snijd de wortel, witte kool en komkommer in dunne reepjes.
- Kook de wortel, witte kool en de sperziebonen in ongeveer 5 minuten beetgaar.
- De taugé kun je helemaal ongekookt laten of heel kort (1 minuut) koken. Dat laatste heeft onze voorkeur.
- Verdeel de rijst over twee borden. Leg daarop de groenten, het ei en de satésaus. Serveer de kroepoek ernaast.
Tips en tricks
- Dit gerecht is het lekkerst als de satésaus wat dunner is dan ‘normaal’. Neem per persoon 35 gr normale satésaus en verdun dit naar eigen smaak met een beetje (kokend heet) water.
- Een andere manier van serveren: snijd de eieren in kleine stukjes en verkruimel de kroepoek. Verdeel dit over de borden.
- Voor dit gerecht heb je redelijk wat verschillende groenten nodig. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om ze niet allemaal te kopen en van de groenten die je wel koopt iets extra te nemen.
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 579
- Eiwit: 19 gram
- Koolhydraten: 77 gram
- Vet: 20 gram
- Vezels: 10 gram
Echt heerlijk!!!👍👍👍