Kerstrecepten Recepten

Gegrilde zalm uit de oven

Gegrilde zalm uit de oven

Bij het bereiden van vis (en vlees) kun je gerust uitgaan van het ‘less is more’ principe. Een mooi stuk vis heeft namelijk helemaal niet zoveel extra’s nodig.

Voor het bereiden van dit stuk zalmfilet hebben we daarom ook alleen wat mooie groente gebruikt. En natuurlijk olijfolie, zout en peper.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen
  • 4 à 5 stengels bosui
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 rode peper
  • 200 gr zalmfilet

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten + 10 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Neem een ovenschaal en doe daar drie eetlepels olijfolie, het sap van een halve citroen en wat peper en zout in.
  • Snijd de bosui, puntpaprika en rode peper in ringen. De peper mag in dunne ringen, de bosui en paprika mogen gerust wat grover.
  • Doe alle groente in de ovenschaal en meng alles goed door elkaar.
  • Neem nu de zalm ‘marineer’ deze in het mengsel. Haal ‘m er een paar keer goed door heen en wrijf ‘m in met de olie die aan je handen zit.
  • Leg de zalmfilet uiteindelijk met de huid naar boven in de ovenschaal en zorg ervoor dat de groenten niet op maar naast de zalm liggen.
  • Bak de zalmfilet in 10 tot 15 minuten af in de oven.
  • Haal na de eerste 5 minuten de zalm even uit de oven en trek het vel voorzichtig los van de zalm. Leg het er vervolgens weer bovenop. Zo wordt het krokanter.
  • Zet eventueel de laatste paar minuten de oven even op de grillstand, maar blijf daarbij wel goed opletten dat je gerecht niet verbrandt.
  • Verdeel de zalm over twee borden en besprenkel het met een beetje citroensap. Voeg eventueel nog zout en peper naar smaak toe.

Tips & tricks

  • Als je niet zo gek bent op zalm waar de huid nog aan zit kun je uiteraard ook een zalmfilet zonder huid kopen.
  • Is de zalm gaar maar het vel nog niet krokant genoeg? Haal de zalm vast uit de oven en leg het vel nog heel even terug. Tegen de tijd dat je de zalm hebt opgeschept is het vel ook lekker krokant.
  • Qua groente kun je eindeloos variëren. Kijk dus eerst even wat je nog in de groentela hebt liggen.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 260
  • Eiwit: 21,9 gram
  • Koolhydraten: 6,9 gram
  • Vet: 4,9 gram
  • Vezels: 2,8 gram

Eet smakelijk!

Groente in ovenschaal

Zalm en groente in ovenschaal



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

1 reactie

Laat een reactie achter