Recepten

Gele curry met ei

Gele curry met ei

Heb jij ons nieuwe boek al? Klik hier voor meer info.


Gele curry met ei. Dat vonden wij wel een passend gerecht voor tweede paasdag. Ideaal om je (hopelijk niet TE hard) gekookte eieren op te maken, die je de dag ervoor met de (klein)kinderen uit de tuin hebt gevist.

En dan ook nog heel schijnheilig zeggen: ik kan mij vergissen, maar ik heb zo’n vermoeden dat er nog eentje verstopt zit achter de container. Want daar heb ik de paashaas ook zien zitten…

Zo zal het er aanstaande zondag bij ons thuis ongeveer aan toe gaan. Maar goed, wij hebben dan ook twee kleine kiddo’s die bij elkaar opgeteld net 5 jaar oud zijn 🙂 Zo grappig om te zien hoe je ze (nu nog) alles wijs kunt maken. Ze zouden eens moeten weten…

Bij gebrek aan gele chilipepers hebben we zelf madame-jeanette pepertjes gebruikt voor dit gerecht. Ook prima, maar wel echt pittig. Houd daar dus rekening mee als je ze net als ons niet kunt vinden.

Mocht je je afvragen waar je precies naar moet zoeken. Dat is deze gele verschijning:

Gele chilipeper

Dit recept is losjes gebaseerd op een recept voor gele curry dat we ontvingen van Tjitske. 

Dit heb je nodig (twee personen)

Voor de currypasta:

  • 2 gele chilipepers
  • 5 gr gember
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 gr komijnzaad
  • 1 gr gemalen koriander
  • 1 gr kurkuma
  • 5 ml limoensap

Voor de gele curry:

  • 130 gr rijst
  • (een deel van) de zelfgemaakte currypasta
  • 2 eieren
  • 400 gr Thaise wokgroente
  • 100 ml kokosmelk

Zo maak je het

  • Snijd de chilipepers, gember, sjalot en knoflook fijn.
  • Voeg de komijn, koriander, kurkuma en limoensap toe.
  • Gebruik een vijzel, blender of staafmixer en maak een mooie currypasta van alle ingrediënten.
  • Wanneer de pasta te dik blijft, kan je gerust wat water toevoegen.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kook de eieren hard en halveer ze in de lengte.
  • Wok de groenten op hoog vuur en voeg (een deel van) de currypasta toe.
  • Meng de kokosmelk erdoor en serveer de rijst met de groenten en het ei er bovenop.

Tips en tricks

  • Maak je de currypasta met een vijzel? Doe dan niet direct alle ingrediënten erin. Begin met een paar ingrediënten, maak daar een pasta van, voeg weer wat toe en vijzel weer vrolijk verder 🙂
  • Gebruik niet direct alle currypasta. Dat is wat aan de ruime kant. Je kunt later altijd nog wat toevoegen.
  • Als je de overige currypasta in een gesteriliseerd potje doet kun je het zeker een paar weken bewaren in de koelkast.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter