Diner

Gele curry met rijst en garnalen

Curry’s winnen aan populariteit. Daar kijken wij niet raar van op. Een curry is namelijk makkelijk te bereiden en zit bomvol smaak. Het gerecht is volgens bronnen ontstaan in India, maar door handel en kolonisatie verspreidde de curry zich razendsnel over de wereld.

De curry die je vandaag gaat eten is een Thaise variant. De Indiase curry maak je namelijk nooit van een (zelfgemaakte) currypasta, maar van hele en gemalen kruiden.

Wij gebruikten een currypasta en in die van ons zat gember! Dat is maar goed ook, want een curry schijnt geen ‘curry’ te mogen heten als het ‘heilige drietal’ niet compleet is: ui, gember en knoflook! 

Wordt die van jou een ‘echte’ Thaise? Eet smakelijk in ieder geval!

Wat heb je nodig? (twee personen)

  • 130 gr rijst
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 10 ml olijfolie
  • 200 gr rauwe garnalen
  • 100 gr prei
  • 1 rode ui
  • 1 groene paprika
  • 100 gr taugé
  • 35 gr gele currypasta
  • 100 ml kokosmelk (6% vet)

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Pers de knoflook, verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd de rode peper in dunne ringen.
  • Meng de knoflook en rode peper met de olijfolie en roer de garnalen erdoor. Laat ongeveer 15 minuten marineren.
  • Snijd de prei en de rode ui in ringen.
  • Snijd de groene paprika in blokjes.
  • Overspoel de taugé met kokend water en laat goed uitlekken.
  • Laat een wok goed heet worden. Bak de garnalen op hoog vuur rondom aan.
  • Wok de prei, ui en paprika op hoog vuur 1 à 2 minuten mee.
  • Zet het vuur lager en bak de gele currypasta 1 à 2 minuten mee.
  • Voeg de kokosmelk toe en laat de curry zachtjes koken tot de groenten beetgaar zijn.
  • Voeg de taugé toe. Roer alles nog een keer goed door.
  • Serveer de gele curry met de rijst.

Tips en tricks

  • Weinig tijd? Vervang de prei, rode ui, paprika en taugé door een zak Thaise wok- of roerbakgroente.
  • Er zijn milde, maar ook pikante gele currypasta’s te koop. Vaak wordt de mate van scherpte aangegeven met een aantal ingekleurde pepers op de verpakking. Houd dat bij het boodschappen doen in de gaten.
  • Om te voorkomen dat de garnalen te gaar worden kun je ze na het wokken uit de pan halen. Voeg ze dan tegelijk met de taugé weer toe aan het gerecht.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 466
  • Eiwit: 31 gram
  • Koolhydraten: 59 gram
  • Vet: 11 gram
  • Vezels: 9 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter