Diner

Gele curry met rijst en garnalen

Curry’s winnen aan populariteit. Daar kijken wij niet raar van op. Een curry is namelijk makkelijk te bereiden en zit bomvol smaak. Het gerecht is volgens bronnen ontstaan in India, maar door handel en kolonisatie verspreidde de curry zich razendsnel over de wereld.

De curry die je vandaag gaat eten is een Thaise variant. De Indiase curry maak je namelijk nooit van een (zelfgemaakte) currypasta, maar van hele en gemalen kruiden.

Wij gebruikten een currypasta en in die van ons zat gember! Dat is maar goed ook, want een curry schijnt geen ‘curry’ te mogen heten als het ‘heilige drietal’ niet compleet is: ui, gember en knoflook! 

Wordt die van jou een ‘echte’ Thaise? Eet smakelijk in ieder geval!Wat heb je nodig?

Wat heb je nodig? (twee personen)

  • 130 gr rijst
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 10 ml olijfolie
  • 200 gr grijze garnalen
  • 100 gr prei
  • 1 rode ui
  • 1 groene paprika
  • 20 gr gele currypasta
  • 100 ml kokosmelk (6% vet)
  • 100 gr taugé

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Pers de knoflook en snipper de rode chilipeper. Meng de olijfolie erdoor en roer de garnalen erdoor. Laat ongeveer 15 minuten marineren.
  • Snijd de prei en de ui in ringen.
  • Snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Laat een wok goed heet worden en bak de garnalen op hoog vuur rondom aan.
  • Voeg de prei, ui en paprika toe en wok op hoog vuur 1 à 2 minuten mee.
  • Zet het vuur iets lager en bak de currypasta mee.
  • Voeg de kokosmelk toe en roer alles goed door.
  • Overspoel de taugé met kokend water en laat goed uitlekken.
  • Voeg toe aan de currypasta en serveer de currypasta met de rijst.

Tips en tricks

  • Beetje koriander over? Garneer je currypasta ermee.
  • De ‘mild pikante’ gele currypasta die wij gebruikten, was alsnog vrij scherp. Let goed op dat je niet te veel currypasta toevoegt. Je kunt beter later wat extra toevoegen mocht dat gewenst zijn.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 461
  • Eiwit: 30,7
  • Koolhydraten: 58,9
  • Vet: 11,1
  • Vezels: 8,8

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Project Gezond

Laat een reactie achter