Diner

Gele currypasta

Natuurlijk kun je in de supermarkt slagen voor een bakje gele currypasta. Maar wij zouden Project Gezond niet zijn als we geen ‘do it yourself’ versie zouden aanbieden. Zoals jullie weten vinden wij het prettig om dit soort dingen zelf te maken. Je kunt alle ingrediënten naar wens doseren en je weet precies wat je eet. Wist jij al enkele ingrediënten van een currypasta te benoemen?

Dit heb je nodig (50 gram)

  • 30 gr gele chilipeper
  • 5 cm gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalotje
  • 0,5 tl komijnzaad
  • 0,5 tl korianderpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 limoen

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten

  • Verwijder de zaadjes uit de gele pepers. 
  • Schil de gember.
  • Haal het velletje van de teentjes knoflook.
  • Pel het sjalotje en hak grof door.
  • Doe alles samen met het komijnzaad, het korianderpoeder, de kurkuma en het sap van een halve limoen in de blender en blend tot een grove currypasta.
  • Maak op smaak met peper en eventueel zout.

Tips en tricks

  • Voeg eventueel een scheutje water toe als de substantie te dik blijft.

Voedingswaarde (per 50 gram)

  • Kcal: 51
  • Eiwit: 4,6 gram
  • Koolhydraten: 4,4 gram
  • Vet: 0,7 gram
  • Vezels: 1,5 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

3 reacties

Laat een reactie achter