Natuurlijk kun je in de supermarkt slagen voor een bakje gele currypasta. Maar wij zouden Project Gezond niet zijn als we geen ‘do it yourself’ versie zouden aanbieden. Zoals jullie weten vinden wij het prettig om dit soort dingen zelf te maken. Je kunt alle ingrediënten naar wens doseren en je weet precies wat je eet. Wist jij al enkele ingrediënten van een currypasta te benoemen?
Dit heb je nodig (50 gram)
- 30 gr gele chilipeper
- 5 cm gember
- 2 teentjes knoflook
- 1 sjalotje
- 0,5 tl komijnzaad
- 0,5 tl korianderpoeder
- 1 tl kurkuma
- 1 limoen
Zo maak je het
Bereidingstijd: 10 minuten
- Verwijder de zaadjes uit de gele pepers.
- Schil de gember.
- Haal het velletje van de teentjes knoflook.
- Pel het sjalotje en hak grof door.
- Doe alles samen met het komijnzaad, het korianderpoeder, de kurkuma en het sap van een halve limoen in de blender en blend tot een grove currypasta.
- Maak op smaak met peper en eventueel zout.
Tips en tricks
- Voeg eventueel een scheutje water toe als de substantie te dik blijft.
Voedingswaarde (per 50 gram)
- Kcal: 51
- Eiwit: 5 gram
- Koolhydraten: 4 gram
- Vet: 1 gram
- Vezels: 2 gram
Beste Walter.
Met welk vlees is de gele curry het lekkerst? Is er ook recept waar je de curry in verwerkt hebt???
Lieve groet Inge Krelage.
Wij hebben de gele curry gecombineerd met garnalen: https://www.projectgezond.nl/gele-curry-met-rijst-en-garnalen/. Maar met kip kan ook altijd. Eet smakelijk!
Hoi Inge,
We hebben inderdaad recepten met gele curry op de site staan 🙂
Gele curry met garnalen: https://www.projectgezond.nl/gele-curry-met-rijst-en-garnalen/
Met sugarsnaps en kikkererwten (vegetarisch): https://www.projectgezond.nl/gele-curry-met-sugarsnaps-en-kikkererwten/
Maar ook met kip smaakt de gele curry erg lekker. Benieuwd welke combi jij het lekkerst vindt!