Wil je eens variëren met de pindakaas op je boterham? Maak dan eens deze gemengde notenpasta met pinda’s. Super makkelijk, lekker en je weet precies wat erin zit ;).
Varieer gerust met andere noten naar smaak.
Dit heb je nodig (200 gr)
- 100 gr pinda’s (ongezouten)
- 40 gr amandelen
- 30 gr hazelnoten
- 20 gr cashewnoten
- 0,5 theelepel zout
- 20 ml zonnebloemolie
Zo maak je het
Bereidingstijd: 15 minuten
- Weeg de noten en pinda’s af. Hak alles grof door.
- Voeg de pinda’s, noten, het zout en de zonnebloemolie bij elkaar in een keukenmachine, blender of hakmolen en pureer tot een smeuïge notenpasta.
Tips & tricks
- Je hoeft de noten niet helemaal tot een gladde pasta te pureren. Je kunt sommige stukjes grover houden voor meer crunch.
- Gebruik je blender voorzichtig voor dit recept. Misschien kan je blender dit niet aan. Probeer het eventueel met een goede staafmixer.
- Ons advies is om ongeveer een halve theelepel zout te gebruiken. Pas dat eventueel naar smaak of naar wens aan.
Voedingswaarde (per 100 gr)
- Kcal: 677
- Eiwit: 21 gram
- Koolhydraten: 13 gram
- Vet: 59 gram
- Vezels: 7 gram
Hoe lang kun je de notenpasta bewaren in een goed afgesloten pot?
Je kunt de gemengde notenpasta ongeveer een week bewaren in een goed afgesloten pot in de koelkast.