Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons afslankboek ‘VEGETARISCH’ met meer dan 70 recepten en 8 weekmenu’s? Wil je meer weten over dit boek bekijk dan deze pagina.
Wil je eens variëren met de pindakaas op je boterham? Maak dan eens deze gemengde notenpasta met pinda’s. Super makkelijk, lekker en je weet precies wat erin zit ;).
Varieer gerust met andere noten naar smaak.
Dit heb je nodig (200 gr)
- 100 gr pinda’s (ongezouten)
- 40 gr amandelen
- 30 gr hazelnoten
- 20 gr cashewnoten
- 0,5 theelepel zout
- 20 ml zonnebloemolie
Zo maak je het
Bereidingstijd: 15 minuten
- Weeg de noten en pinda’s af. Hak alles grof door.
- Voeg de pinda’s, noten, het zout en de zonnebloemolie bij elkaar in een keukenmachine, blender of hakmolen en pureer tot een smeuïge notenpasta.
Tips & tricks
- Je hoeft de noten niet helemaal tot een gladde pasta te pureren. Je kunt sommige stukjes grover houden voor meer crunch.
- Gebruik je blender voorzichtig voor dit recept. Misschien kan je blender dit niet aan. Probeer het eventueel met een goede staafmixer.
- Ons advies is om ongeveer een halve theelepel zout te gebruiken. Pas dat eventueel naar smaak of naar wens aan.
Voedingswaarde (per 100 gr)
- Kcal: 677
- Eiwit: 21 gram
- Koolhydraten: 13 gram
- Vet: 59 gram
- Vezels: 7 gram
Hoe lang kun je de notenpasta bewaren in een goed afgesloten pot?
Je kunt de gemengde notenpasta ongeveer een week bewaren in een goed afgesloten pot in de koelkast.