Recepten

Gemengde notenpasta

GemengdeNotenPasta

Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Wil je eens variëren met de pindakaas op je boterham? Maak dan eens deze gemengde notenpasta met pinda’s. Super makkelijk, lekker en je weet precies wat erin zit ;).

Varieer gerust met andere noten naar smaak.

Dit heb je nodig (200 gr)

  • 100 gr pinda’s (ongezouten)
  • 40 gr amandelen
  • 30 gr hazelnoten
  • 20 gr cashewnoten
  • 0,5 theelepel zout
  • 20 ml zonnebloemolie

Zo maak je het

  • Weeg de noten en pinda’s af. Hak alles grof door.
  • Voeg de pinda’s, noten, het zout en de zonnebloemolie bij elkaar in een keukenmachine, blender of hakmolen en pureer tot een smeuïge notenpasta.

Tips & tricks

  • Je hoeft de noten niet helemaal tot een gladde pasta te pureren. Je kunt sommige stukjes grover houden voor meer crunch.
  • Gebruik je blender voorzichtig voor dit recept. Misschien kan je blender dit niet aan. Probeer het eventueel met een goede staafmixer.
  • Ons advies is om ongeveer een halve theelepel zout te gebruiken. Pas dat eventueel naar smaak of naar wens aan.

Voedingswaarde (per 100 gr)

  • Kcal: 677
  • Eiwit: 21,1 gram
  • Koolhydraten: 13,3 gram
  • Vet: 58,7 gram
  • Vezels: 6,9 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter