Diner Vegetarisch recept

Gepofte aardappels

Gepofte aardappels

Voor gepofte aardappels is het enige wat je nodig hebt, naast de ingrediënten, tijd. Het poffen in de oven heeft wat tijd nodig, maar het is het wachten zeker waard. Ook kun je deze aardappels prima op de barbecue poffen. En heb je wat minder tijd maar wil je wel dit recept maken? Check dan de tips&tricks voor een snellere manier.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 300 gr kruimige aardappels (2 à 3 stuks)
  • 2 tl gedroogde rozemarijn
  • 10 gr bieslook
  • 80 gr kwark
  • 20 gr fritessaus
  • mosterd (optioneel)
  • citroensap (optioneel)

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten + 60 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Boen de aardappels goed schoon. Dep ze droog en besmeer ze rondom met olijfolie.
  • Bestrooi de aardappels met rozemarijn, peper en zout.
  • Pak de aardappels apart in met aluminiumfolie. Prik er met een vork rondom gaatjes in het aluminiumfolie. Prik niet in de aardappel!
  • Zet de aardappels voor ongeveer 1 uur in de oven. Voor aardappels die maximaal 100 gram wegen kun je 45 minuten aanhouden.
  • Hak de bieslook fijn.
  • Meng de kwark met de fritessaus en roer de fijngehakte bieslook erdoor.
  • Maak de saus op smaak met peper en zout. Voeg eventueel nog wat mosterd en citroensap toe.
  • Haal de aardappels uit de oven. Pak ze voorzichtig uit.
  • Snijd de aardappels open. Schep er een flinke dot saus op en serveer direct.

Tips en tricks

  • Als je de keuze hebt, gebruik dan een aardappel die tussen kruimig en vastkokend in zit.
  • Probeer aardappels van hetzelfde gewicht en met dezelfde vorm te gebruiken.
  • Je kunt de aardappels ook poffen in de magnetron. Dit werkt totaal anders dan poffen in de oven. Je mag de aardappels niet inpakken in aluminiumfolie en je prikt rondom gaatjes in de aardappel zelf. Een middelgrote aardappel pof je 10 à 12 minuten op vol vermogen. Keer halverwege om! Na het poffen pak je de aardappels in met aluminiumfolie en laat je ze ongeveer 10 minuten nagaren in het folie.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 208
  • Eiwit: 6,6 gram
  • Koolhydraten: 31,7 gram
  • Vet: 5,0 gram
  • Vezels: 4,6 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter