Diner

Gepofte zoete aardappel met kip en groente

Gepofte zoete aardappel met kip en groente

In dit gerecht vullen de zoete smaak van de aardappel en de enigszins zure vulling elkaar perfect aan. Zorg er wel voor dat je de tomatenpuree echt even meebakt zodat het ontzuurt. Anders bestaat de kans dat het eindresultaat net even iets te zuur wordt.

Dit heb je nodig (2 personen)

  • 500 gr zoete aardappel
  • 10 ml olijfolie
  • 200 gr kipfilet
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 2 paprika’s
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 30 gr tomatenpuree
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • optioneel: verse peterselie

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten + 45 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Boen de aardappels goed schoon en dep ze droog. Wrijf de aardappels in met beetje olijfolie en prik er rondom enkele gaten in met een vork.
  • Pak de aardappels per stuk in met aluminiumfolie en pof ze door ze 45 minuten in de oven te zetten.
  • Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en bestrooi met wat peper en zout.
  • Hak de knoflook fijn, snipper de ui en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Bak de kip op hoog vuur goudbruin en gaar. Doe de kip op een bord en dek af met aluminiumfolie.
  • Verhit weer een klein scheutje olie in de pan en fruit daarin de ui, knoflook, paprikapoeder en komijnpoeder een paar minuten aan.
  • Voeg de tomatenpuree en paprika toe en bak dit nog een paar minuten mee.
  • Voeg op het laatst de kip weer toe en roer alles goed door. Proef even en voeg naar smaak peper, zout, paprika-en komijnpoeder toe.
  • Haal de zoete aardappel uit de oven, pak ze uit en snijd ze open.
  • Verdeel het mengsel van groente en kip over de aardappels.
  • Doe op elke aardappel een schepje Griekse yoghurt en garneer met peper en eventueel verse peterselie.

Tips en tricks

  • Heb je hele grote aardappels (zwaarder dan 150 gram per stuk) houd dan 50 minuten aan voor het poffen. Heb je kleine aardappels (maximaal 100 gram per stuk) houd dan 35 minuten aan.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 505
  • Eiwit: 26,6 gram
  • Koolhydraten: 72,0 gram
  • Vet: 13,3 gram
  • Vezels: 7,5 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter