Kerstrecepten Recepten

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Veel mensen lopen de pompoenen gauw voorbij in de supermarkt. Want, wat moet je toch met zo’n ding?

Nou, je kunt er van alles mee maken! Een lekkere stamppot, een pompoensoep of geroosterde pompoen zoals wij voor dit recept hebben gedaan.

Wist je dat je de schil van een pompoen ook kunt eten? Mits je een biologische (onbespoten) pompoen hebt. Het is dan wel belangrijk dat je de pompoen goed schoonwast voordat je ‘m gebruikt.

Dit heb je nodig (2 personen)

  • 400 gr pompoen
  • rozemarijn (gedroogd)
  • 4 tenen knoflook
  • peper, zout, olijfolie

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten + 35 minuten oventijd

  • Verwarm de over voor op 200 graden
  • Schil (eventueel) de pompoen en snijd ‘m in vieren.
  • Haal de pitten en de draderige binnenkant eruit en snijd de pompoen in dikke parten.
  • Doe de parten in een grote kom en meng er een scheutje olijfolie, lekker wat rozemarijn en een beetje peper door.
  • Leg de pompoen op een bakplaat met bakpapier en leg de vier knoflooktenen erbij. Je hoeft deze niet te pellen.
  • Rooster de pompoen ongeveer 35 minuten. Keer de parten halverwege het bakken even om.

Tips & ticks

  • Zorg voor een een groot en scherp mes om de pompoen te snijden. Gebruik je een snijplank? Let er dan op dat deze niet kan schuiven over het aanrecht. Eventueel kun je er een vochtige theedoek of (schone) vaatdoek onder leggen.
  • De knoflooktenen zijn na 35 minuten in de oven helemaal gaar. Je kunt de inhoud nu uit het velletje knijpen en samen met de pompoen opeten.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 93
  • Eiwit: 2,0 gram
  • Koolhydraten: 13,0 gram
  • Vet: 4,8 gram
  • Vezels: 1,0 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter