Net als de ingrediëntenlijst en de instructies houd ik ook de intro bij dit recept kort maar krachtig. Soms is er nu eenmaal niet meer nodig dan een paar ingrediënten om iets lekkers op tafel te zetten. Zo ook met deze gestoofde spitskool die werd ingestuurd door Jose.
Een klontje goede roomboter, een flinke theelepel kurkuma en eventueel wat kerrie (zie de tips en tricks) zijn voldoende om heerlijke spitskool te serveren.
Eet smakelijk!
Dit heb je nodig (twee personen)
- 400 gr spitskool
- 10 gr boter
- 1 flinke theelepel kurkuma
Zo maak je het
Bereidingstijd: 20 minuten
- Smelt de boter in een ruime pan en bak de kurkuma samen met een mespuntje zout kort aan.
- Voeg de spitskool toe en zet het vuur laag.
- Voeg een scheutje water bij de spitskool en laat met de deksel schuin op de pan in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar stomen.
Tips en tricks
- Controleer tussendoor een paar keer of er nog genoeg vocht in de pan staat en voeg eventueel een scheutje water toe.
- Voeg samen met de kurkuma ook wat kerriepoeder toe als je dat lekker vindt.
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 129
- Eiwit: 6 gram
- Koolhydraten: 10 gram
- Vet: 6 gram
- Vezels: 6 gram
Laat een reactie achter