Alle recepten uit ons kookboek 'TOP' Diner Kerstrecepten

Gevulde champignons met roomkaas en ham

Gevulde champignons met monchou en ham

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘TOP’? In dit boek vind je de 100 populairste recepten van ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.

Dit is al jarenlang ons favoriete recept voor gevulde champignons. Simpel maar o zo lekker! Ham en roomkaas zijn sowieso dikke vrienden en met wat ui, peterselie en kaas maak je het feest compleet. Wanneer je deze smaakbommetjes op tafel zet, zijn ze binnen een mum van tijd weg.

Dit heb je nodig (acht stuks)

  • 8 grote champignons (ongeveer 250 gram)
  • 25 gram fijngesnipperde ui
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 100 gr roomkaas
  • 30 gr achterham
  • peper en zout
  • 20 gr geraspte kaas

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten + 12 minuten oventijd

  • Maak de champignons schoon, draai het steeltje eruit en hol de champignon nog iets verder uit. Dat doen we zelf altijd met de achterkant van een theelepeltje maar als jij een andere manier hebt is dat natuurlijk ook prima 🙂
  • Snipper de ui, hak de peterselie en snijd de ham in kleine stukjes.
  • Meng de roomkaas met de ui, ham en peterselie en maak het mengsel op smaak met peper en zout.
  • Doe in elke champignon ongeveer 15 gram van de vulling.
  • Doe op elke champignon een heel klein beetje (paar gram) geraspte kaas.
  • Zet de champignons in een ovenschaal en bak ze ongeveer 12 minuten op 180 graden.

Tips & tricks

  • Je kunt het roomkaas-mengsel gerust (een dag) van tevoren maken.
  • Het mengsel dat je overhoudt is heerlijk in een plakje ham of salami.
  • Je kunt het ook eens op brood doen in plaats van kaas of zuivelspread.

Voedingswaarde (per stuk)

  • Kcal: 61
  • Eiwit: 3 gram
  • Koolhydraten: 2 gram
  • Vet: 5 gram
  • Vezels: 0 gram

Eet smakelijk!

6 reacties

Laat een reactie achter