Diner Vegetarisch recept

Gevulde courgette

Gevulde courgette

Deze gevulde groentebootjes heb je met tien minuutjes in de oven staan. Een leuke en lekkere manier om een beste portie groente binnen te krijgen.

Dit heb je nodig (2 personen)

  • 1 courgette
  • 0,5 ui
  • 0,5 paprika
  • 1 tomaat
  • 20 gr zuivelspread
  • 20 gr geraspte kaas
  • 20 gr pijnboompitten

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten + 20 oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was de courgette, snijd het kroontje eraf en halveer ‘m in de lengte.
  • Schraap (met een theelepel) het vruchtvlees uit de courgette. Dit heb je niet nodig.
  • Snipper de ui en snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Snijd ook de tomaat in kleine blokjes. Het vocht en de zaadjes van de tomaat heb je niet nodig.
  • Doe de ui, paprika en tomaat in een schaaltje en meng dit goed door elkaar.
  • Smeer de (binnenkant van de) courgettes in met de zuivelspread.
  • Vul de courgettes met het groentemengsel.
  • Verdeel de geraspte kaas en pijnboompitten over de courgettes.
  • Leg de courgettes in een ovenschaal en bak ze ongeveer 20 minuten.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 203
  • Eiwit: 9,8 gram
  • Koolhydraten: 17,6 gram
  • Vet: 10,7 gram
  • Vezels: 4,4 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

11 reacties

Laat een reactie achter