Alle recepten uit ons boek 'VEGETARISCH' Diner Vegetarisch recept

Gevulde courgette

Gevulde courgette

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons afslankboek ‘VEGETARISCH’ met meer dan 70 recepten en 8 weekmenu’s? Wil je meer weten over dit boek bekijk dan deze pagina.

Deze gevulde groentebootjes heb je met tien minuutjes in de oven staan. Een leuke en lekkere manier om een beste portie groente binnen te krijgen.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 1 courgette
  • 0,5 ui
  • 0,5 paprika
  • 1 tomaat
  • 20 gr zuivelspread
  • 20 gr geraspte kaas
  • 20 gr pijnboompitten

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten + 20 oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was de courgette, snijd het kroontje eraf en halveer de courgette in de lengte.
  • Schraap het vruchtvlees uit de courgette. Dit heb je niet nodig. 
  • Snipper de ui en snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Verwijder de zaadlijsten uit de tomaat. Deze heb je niet nodig. Snijd de tomaat in kleine blokjes.
  • Meng de ui, paprika en tomaat in een ruime kom goed door elkaar. Voeg ook wat peper en zout toe.
  • Smeer de binnenkant van de halve courgettes in met de zuivelspread. 
  • Vul de courgettes met het groentemengsel.
  • Top af met de geraspte kaas en de pijnboompitten.
  • Leg de courgettes in een ovenschaal en zet ongeveer 20 minuten
    in de oven. 

Tips en tricks

  • Het vruchtvlees van de courgette verwijder je gemakkelijk met een theelepel. Doe dit voorzichtig, zodat je de buitenkant niet beschadigt.
  • Gebruik het liefst een kortere, bolle courgette. Je krijgt dan iets meer een ‘bakje’ dan met een langere, maar platte courgette.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 200
  • Eiwit: 10 gram
  • Koolhydraten: 16 gram
  • Vet: 11 gram
  • Vezels: 4 gram

Eet smakelijk!

13 reacties

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X