Deze gevulde groentebootjes heb je met tien minuutjes in de oven staan. Een leuke en lekkere manier om een beste portie groente binnen te krijgen.
Dit heb je nodig (2 personen)
- 1 courgette
- 0,5 ui
- 0,5 paprika
- 1 tomaat
- 20 gr zuivelspread
- 20 gr geraspte kaas
- 20 gr pijnboompitten
Zo maak je het
Bereidingstijd: 10 minuten + 20 oventijd
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Was de courgette, snijd het kroontje eraf en halveer ‘m in de lengte.
- Schraap (met een theelepel) het vruchtvlees uit de courgette. Dit heb je niet nodig.
- Snipper de ui en snijd de paprika in kleine blokjes.
- Snijd ook de tomaat in kleine blokjes. Het vocht en de zaadjes van de tomaat heb je niet nodig.
- Doe de ui, paprika en tomaat in een schaaltje en meng dit goed door elkaar.
- Smeer de (binnenkant van de) courgettes in met de zuivelspread.
- Vul de courgettes met het groentemengsel.
- Verdeel de geraspte kaas en pijnboompitten over de courgettes.
- Leg de courgettes in een ovenschaal en bak ze ongeveer 20 minuten.
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 203
- Eiwit: 9,8 gram
- Koolhydraten: 17,6 gram
- Vet: 10,7 gram
- Vezels: 4,4 gram
Ze staan in de oven! Het lijkt me echt een heerlijk recept!
Hallo,
Kan ik de recepten ook printen?
Wij hebben geen specifieke printfunctie voor de recepten, maar je kunt ze wel gewoon als webpagina printen. Een andere optie is om de tekst van het recept even te kopiëren en plakken naar Word (of bijvoorbeeld Kladblok) en ze van daaruit te printen. Dit scheelt je papier en inkt 😉
Overheerlijk deze! Zo simpel, maar o zo lekker!
Wat doe je met het vruchtvlees van de courgette? Gooi je dat weg? Want dat vind ik zonde, hoor.
Het vruchtvlees gebruik je inderdaad niet in dit recept. Eventueel kun je het wel weer in als vulling gebruiken met de overige groentes alleen dan wordt het wel een rijk gevulde courgette 🙂
Ziet er heel lekker uit! Ben je met 1/2 courgette gevuld? Of lijkt 1 courgette per persoon beter?
Het ligt er ook een beetje aan hoe groot de courgette is. Als de vulling niet allemaal in de courgette past kun je dit natuurlijk ook los ernaast eten.
Ik heb dit gerechtje vanavond klaargemaakt. Was heel lekker! Ik voorzag 1 courgette per persoon, heb inderdaad nog wat vulling los ernaast gegeten 🙂
Ik heb vandaag de enchelada’s met pit gegeten, heerlijk maar heb nog heel veel vulling over, daar ga ik morgen mooi die courgette meevullen
Fantastisch recept!!