Tussendoortjes & snacks

Gevulde eitjes met augurk

Gevulde eitjes met augurk

Dit is het gevulde eitje dat je 20 jaar geleden al bij je oma kreeg. En dit is ook het gevulde eitje dat jouw oma 60 jaar geleden al bij haar oma kreeg. En dit is ook…. Nou ja, laat maar, je snapt ‘m wel.

Naast alle andere gevulde eitjes die op de site staan leek het ons leuk om de basis-variant ook maar eens uit te werken. Heb jij tips om ‘m verder op te leuken? Laat het vooral weten in de reacties onderaan dit recept.

Dit heb je nodig (vier stuks)

  • 2 eieren
  • 1 kleine augurk
  • 10 gr fritessaus
  • paprikapoeder, peper en zout naar smaak

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten

  • Kook de eieren in 7 tot 8 minuut hard en spoel ze direct daarna even goed koud onder de kraan.
  • Snijd de augurk in kleine stukjes.
  • Pel de eieren, snijd ze in de lengte doormidden en haal voorzichtig de eidooier eruit. Dit gaat het beste met een thee- of borrellepel.
  • Prak de eidooiers en meng ze met de fritessaus. Roer vervolgens de augurk erdoor. Maak dit mengsel verder op smaak met paprikapoeder, peper en eventueel zout.
  • Verdeel het mengsel over de vier halve eieren.

Tips en tricks

  • Wil je de eitjes er extra mooi uit laten zien? Gebruik dan een spuitzak om ze te vullen (neem de spuitmond met kartelrandje) en bestrooi ze voor het serveren met wat verse bieslook of peterselie.

Voedingswaarde (per stuk)

  • Kcal: 45
  • Eiwit: 3 gram
  • Koolhydraten: 1 gram
  • Vet: 3 gram
  • Vezels: 0 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter