Recepten

Gevulde eitjes met avocado

Gevulde eitjes met avocado

Ei en avocado gaan zeer goed samen. Daarom dachten we dat een gevuld eitje met avocado ook best wel eens succesvol kon zijn. En niets is minder waar. Heerlijk! Tip ze af met een snufje (ja, oppassen geblazen, dat spul is pittig) cayennepeper en je hebt een heerlijk eitje.

Een eitje met zalm of tonijn is overigens ook heerlijk!

Dit heb je nodig (acht stuks)

  • 4 eieren
  • 1/4 avocado
  • 20 gr fritessaus
  • cayennepeper (uit een potje) naar smaak

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten

  • Kook de eieren in 7 tot 8 minuut hard en spoel ze direct daarna even goed koud onder de kraan.
  • Gebruik een kwart van de avocado en snijd deze in kleine stukjes.
  • Pel de eieren, snijd ze in de lengte doormidden en haal voorzichtig de eidooier eruit. Dit gaat het beste met een thee- of borrellepel.
  • Prak de eidooiers en meng ze met de fritessaus. Roer vervolgens voorzichtig de stukjes avocado erdoor. Maak dit mengsel verder op smaak met zout en cayennepeper.
  • Verdeel het mengsel over de acht halve eieren.
  • Garneer (eventueel) met wat bieslook of peterselie.

Tips en tricks

  • Doe voorzichtig met de cayennepeper. Dat spul is serieus pittig 🙂 Één keer uitschieten en je kunt opnieuw beginnen.
  • Ben je niet zo gek op avocado? Dan zijn onze andere gevulde eitjes een prima vervanger.

Voedingswaarde (per stuk)

  • Kcal: 52
  • Eiwit: 2,9 gram
  • Koolhydraten: 1,2 gram
  • Vet: 3,9 gram
  • Vezels: 0,4 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter