Recepten

Gevulde eitjes met olijven en kappertjes

Gevulde eitjes met olijven en kappertjes

Eitjes vullen, het blijft een leuke bezigheid als je het ons vraagt. En je kunt er werkelijk waar eindeloos mee variëren. Dit keer hebben we een versie met olijven en kappertjes voor je.

De smaak van olijven kan heel intens zijn, maar zo fijngesneden door de vulling van deze eitjes vonden we ze heerlijk. Ze geven lekker veel smaak, maar dan zonder te overheersen.

Dit heb je nodig (8 gevulde eitjes)

  • 4 eieren
  • 5 gr kappertjes
  • 6 olijven
  • 20 gr fritessaus
  • 0,5 theelepel paprikapoeder

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten

  • Kook de eieren hard en laat ze even schrikken. Pel de eieren en halveer ze in de lengte. Schep met een theelepel het eigeel eruit en zet dit apart in een mengkom.
  • Voeg de fritessaus en paprikapoeder toe aan het eigeel en prak tot een samenhangend mengsel.
  • Snijd de olijven en kappertjes fijn en schep ze door het eimengsel. Maak het op smaal met peper en zout en vul de gehalveerde eitjes ermee.

Tips en tricks

  • Heb je juist zin in een pittig gevuld eitjes? Vervang de paprikapoeder dan door een snuf cayennepeper.
  • Houd eventueel acht kleine stukjes olijf achter zodat je bovenop elk eitje nog een stukje kunt leggen. Dat ziet er net wat leuker uit.

Voedingswaarde (per stuk (half eitje))

  • Kcal: 52
  • Eiwit: 2,9 gram
  • Koolhydraten: 1,1 gram
  • Vet: 3,9 gram
  • Vezels: 0,2 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter