Recepten

Gevulde eitjes met olijven en kappertjes

Gevulde eitjes met olijven en kappertjes

Heb jij ons nieuwe boek al? Klik hier voor meer info.


Eitjes vullen, het blijft een leuke bezigheid als je het mij vraagt. En je kunt er werkelijk waar eindeloos mee variëren. Dit keer hebben we een versie met olijven en kappertjes voor je.

De grap is dat ik zelf niet verzot ben op olijven. Om ze puur te eten tenminste. De smaak is mij een beetje te intens. Maar zo fijngesneden door de vulling van deze eitjes vond ik ze heerlijk. Ze geven lekker veel smaak, maar dan zonder te overheersen.

Dit heb je nodig (8 gevulde eitjes)

  • 4 eieren
  • 5 gr kappertjes
  • 6 olijven
  • 20 ml fritessaus
  • 0,5 theelepel paprikapoeder

Zo maak je het

  • Kook de eieren hard en laat ze even schrikken. Pel de eieren en halveer ze in de lengte. Schep met een theelepel het eigeel eruit en zet dit apart in een mengkom.
  • Voeg de fritessaus en paprikapoeder toe aan het eigeel en prak tot een samenhangend mengsel.
  • Snijd de olijven en kappertjes fijn en schep ze door het eimengsel. Maak het op smaal met peper en zout en vul de gehalveerde eitjes ermee.

Tips en tricks

  • Heb je juist zin in een pittig gevuld eitjes? Vervang de paprikapoeder dan door een snuf cayennepeper.
  • Houd eventueel acht kleine stukjes olijf achter zodat je bovenop elk eitje nog een stukje kunt leggen. Dat ziet er net wat leuker uit.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter