Tussendoortjes & snacks

Gevulde eitjes met rauwe ham

Gevulde eitjes met rauwe ham

We hebben inmiddels best wel een ‘serie’ verschillende gevulde eitjes voor jullie bedacht en getest. Gevulde eitjes staan namelijk regelmatig als snack op het weekmenu en dan is het wel leuk als je een beetje kunt variëren.

Deze variant met rauwe ham is de laatste uit het rijtje. Stiekem is dit onze favoriet. Wellicht ben je benieuwd welke andere varianten we nog meer hebben. Neem bijvoorbeeld het gevulde eitje met zalm. Daar hebben we ook heerlijk van genoten! Maar probeer gerust alle varianten, lekker smaken doen ze allemaal!

Dit heb je nodig (acht stuks)

  • 4 eieren
  • 50 gr rauwe ham
  • 2 kleine augurken
  • 5 gr bieslook
  • 20 gr fritessaus
  • peper en zout naar smaak

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten

  • Kook de eieren ongeveer 8 minuten. Spoel ze daarna goed koud en pel ze.
  • Snijd de eieren in de lengte doormidden en haal voorzichtig het eigeel eruit.
  • Snijd de rauwe ham in kleine snippers en hak de augurk en bieslook fijn. Leg van de ham en bieslook een klein beetje apart voor de garnering.
  • Prak het eigeel in een kommetje en roer de rauwe ham, fritessaus, augurk en bieslook erdoor. Maak de vulling verder op smaak met peper, zout en en een beetje citroensap.
  • Verdeel de vulling over de eieren. Garneer met een snippertje rauwe ham en een plukje bieslook.

Voedingswaarde (per half eitje)

  • Kcal: 58
  • Eiwit: 4,8 gram
  • Koolhydraten: 1,0 gram
  • Vet: 3,7 gram
  • Vezels: 0,1 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter