Tussendoortjes & snacks

Gevulde eitjes met tonijn

Gevulde eitjes met tonijn

Eitjes kun je op veel verschillende manieren vullen. Zo hebben we bijvoorbeeld al een variant met zalm. En ook in deze versie zit vis. Iets neutraler van smaak dan de zalm, maar zeker niet minder lekker. Vooral omdat de olijven juist weer wat pit geven.

Overigens zijn de olijven niet heel sterk aanwezig. Als je geen olijven lust (om zo op te eten) dan kun je deze eitjes ook gerust maken.

Dit heb je nodig (8 stuks)

  • 4 eieren
  • 50 gr tonijn uit blik (op water)
  • 2 kleine augurken
  • 6 zwarte olijven
  • 20 gr fritessaus
  • peper en zout naar smaak

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten

  • Kook de eieren in 7 tot 8 minuut hard en spoel ze direct daarna even goed koud onder de kraan.
  • Laat de tonijn uitlekken.
  • Hak de augurk en olijven in mooie fijne stukjes.
  • Pel de eieren, snijd ze in de lengte doormidden en haal voorzichtig de eidooier eruit. Dit gaat het beste met een theelepel.
  • Prak de eidooiers en meng ze met de tonijn, fritessaus, augurk en olijven. Maak dit mengsel op smaak met peper en een beetje zout.
  • Verdeel het mengsel over de acht halve eieren.

Tips en tricks

  • Voor de garnering kun je een klein beetje gesneden augurk en/of olijf achterhouden. Die kun je er dan na het vullen van de eieren overheen strooien.
  • Als je nog wat verse peterselie, bieslook of basilicum hebt liggen kun je dit prima (fijngehakt) door de vulling doen.

Voedingswaarde (per stuk)

  • Kcal: 56
  • Eiwit: 4 gram
  • Koolhydraten: 1 gram
  • Vet: 4 gram
  • Vezels: 0 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

🔥 Heb jij onze 100 beste recepten al?

X