Recepten

Gevulde eitjes met tonijn

Gevulde eitjes met tonijn

Eitjes kun je op veel verschillende manieren vullen. Zo hebben we bijvoorbeeld al een variant met zalm. En ook in deze versie zit vis. Iets neutraler van smaak dan de zalm, maar zeker niet minder lekker. Vooral omdat de olijven juist weer wat pit geven.

Overigens zijn de olijven niet heel sterk aanwezig. Als je geen olijven lust (om zo op te eten) dan kun je deze eitjes ook gerust maken.

Dit heb je nodig (8 stuks)

  • 4 eieren
  • 50 gr tonijn uit blik (op water)
  • 2 kleine augurken
  • 6 zwarte olijven
  • 20 gr fritessaus
  • peper en zout naar smaak

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten

  • Kook de eieren in 7 tot 8 minuut hard en spoel ze direct daarna even goed koud onder de kraan.
  • Laat de tonijn uitlekken.
  • Hak de augurk en olijven in mooie fijne stukjes.
  • Pel de eieren, snijd ze in de lengte doormidden en haal voorzichtig de eidooier eruit. Dit gaat het beste met een theelepel.
  • Prak de eidooiers en meng ze met de tonijn, fritessaus, augurk en olijven. Maak dit mengsel op smaak met peper en een beetje zout.
  • Verdeel het mengsel over de acht halve eieren.

Tips en tricks

  • Voor de garnering kun je een klein beetje gesneden augurk en/of olijf achterhouden. Die kun je er dan na het vullen van de eieren overheen strooien.
  • Als je nog wat verse peterselie, bieslook of basilicum hebt liggen kun je dit prima (fijngehakt) door de vulling doen.

Voedingswaarde (per stuk)

  • Kcal: 56
  • Eiwit: 4,3 gram
  • Koolhydraten: 1,0 gram
  • Vet: 3,7 gram
  • Vezels: 0,2 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter