Tussendoortjes & snacks

Gevulde eitjes met zalm

Gevulde eitjes met zalm

Dit is echt een lekker hapje! Je moet natuurlijk wel eieren en zalm lusten, maar als dat het geval is ga je hier heel vrolijk van worden. DaarĀ zijn we van overtuigd. Net even anders dan het standaard gevulde eitje dat steevast voorbij komt op elke verjaardag šŸ˜‰

Daarnaast is deze snack ook nog heel gezond. Het bevat relatief veel eiwit en een portieĀ gezonde vetten. De fritessaus is eigenlijk het enige ingrediĆ«nt dat niet zo gezond is, maar dat moet kunnen.

Dit heb je nodig (6 stuks)

  • 3 eieren
  • 30 gr gerookte zalm
  • 5 gr bieslook
  • 5 gr kappertjes
  • 20Ā gr fritessaus
  • citroensap

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten

  • Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard. Giet ze af. Laat ze eerst onder stromend water en vervolgens in een flinke laag koud water helemaal afkoelen.
  • Pel de eieren en halveer ze in de lengte.
  • Schep met een theelepel het eigeel eruit.
  • Snijd de gerookte zalm in snippers, hak de bieslook fijn en snijd de kappertjes een paar keer door.
  • Prak het eigeel met de fritessaus tot een glad geheel.
  • Roer de zalmsnippers, bieslook en kappertjes erdoor. Houd een klein beetje bieslook en zalm achter om mee te garneren.
  • Maak de vulling op smaak met peper, zout en citroensap. Verdeel de vulling over de halve eieren. Garneer met de achtergehouden stukjes zalm en bieslook.

Tips en tricks

  • Voor het mooiste resultaat vul je de eieren met een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
  • De onderstaande voedingswaarden zijn perĀ stuk, dat is dus in deze een half eitje met vulling.

Voedingswaarde (per stuk)

  • Kcal: 54
  • Eiwit: 4 gram
  • Koolhydraten: 1 gram
  • Vet: 4 gram
  • Vezels: 0 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter