Recepten

Gevulde eitjes met zalm

Gevulde eitjes met zalm

Dit is echt een lekker hapje! Je moet natuurlijk wel eieren en zalm lusten, maar als dat het geval is ga je hier heel vrolijk van worden. Daar¬†zijn we van overtuigd. Net even anders dan het standaard gevulde eitje dat steevast voorbij komt op elke verjaardag ūüėČ

Daarnaast is deze snack ook nog heel gezond. Het bevat relatief veel eiwit en een portie¬†gezonde vetten. De fritessaus is eigenlijk het enige ingredi√ęnt dat niet zo gezond is, maar dat moet kunnen.

Dit heb je nodig (6 stuks)

  • 3 eieren
  • 30 gr gerookte zalm
  • paar stengels bieslook
  • 20¬†gr fritessaus
  • 5 gr kappertjes
  • citroensap
  • peper
  • zout

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten

  • Kook de eieren ongeveer 8 minuten. Spoel ze daarna goed koud en pel ze.
  • Snijd de eieren in de lengte doormidden en haal voorzichtig het eigeel eruit.
  • Snijd de zalm in kleine snippers en hak de bieslook fijn. Leg van allebei een klein beetje apart voor de garnering.
  • Prak het eigeel in een kommetje en roer de zalm, fritessaus, kappertjes en bieslook erdoor. Maak de vulling verder op smaak met peper, zout en en een beetje citroensap.
  • Verdeel de vulling over de eieren. Garneer met een snippertje zalm en een plukje¬†bieslook.

Tips en tricks

  • Voor het mooiste resultaat vul je de eieren met een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.¬†Maar alleen als je dat de moeite waard vindt ūüėČ
  • Lust je geen zalm dan is magere ham het beste alternatief. Rauwe ham smaakt overigens ook prima.
  • De onderstaande voedingswaarden zijn per¬†stuk, dat is dus in deze een half eitje met vulling.

Voedingswaarde (per stuk)

  • Kcal:¬†52
  • Eiwit:¬†4,0 gram
  • Koolhydraten:¬†0,6 gram
  • Vet:¬†3,6 gram
  • Vezels:¬†0,0 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter