Kerstrecepten Recepten

Gevulde kalkoenfilet met cranberries en walnoten

Gevulde kalkoenfilet met cranberries en walnoten

We hebben een artikel met tips voor het bereiden van een hele kalkoen. Als je dat toch nog niet echt ziet zitten – of als je met een kleiner gezelschap bent – dan zijn deze gevulde kalkoenfilets een heerlijk alternatief.

Dankzij de roomkaas en het katenspek blijft de filet ontzettend mals en sappig. Het zoetje van de cranberries en de bite van de walnoten maken ‘m helemaal af. We zijn er zelf heel enthousiast over en denken dat we ze met kerst weer op tafel gaan zetten.

Dit heb je nodig (vier personen)

  • 250 gr kalkoenschnitzel (twee stuks)
  • 50 gr roomkaas
  • 40 gr cranberries
  • 30 gr walnoten
  • 80 gr katenspek

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten + 25 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Om de kalkoenfilet mooi op te kunnen rollen is het fijn als hij zo plat mogelijk is. Leg het daarom tussen twee stukjes huishoudfolie en sla hem met een zware pan goed plat. Je kunt de schnitzel ook in een diepvrieszak doen, dan heb je ook folie aan beide kanten. Dit wil je ook echt hebben, omdat je de schnitzel anders aan puin slaat 🙁
  • Bestrooi de filets met een klein beetje zout en lekker wat peper.
  • Smeer aan één kant van de filet een ‘streep’ roomkaas. Leg daarop een rij cranberries en een rij walnoten. Dit zorgt ervoor dat er straks in elke plak een stuk cranberry en walnoot zit. Op de foto’s hieronder kun je goed zien hoe wij dat zelf hebben gedaan.
  • Rol de kalkoenfilet op.
  • Leg drie plakken katenspek naast elkaar en zorg dat ze iets overlappen. Leg in het verlengde daarvan nog drie plakken katenspek die ook weer iets overlap hebben met de eerste drie plakken.
  • Leg de kalkoenrol op de katenspek en rol ‘m strak op.
  • Smeer een ovenschaal in met een drupje olijfolie (wij hadden een beetje veel, zie foto) en leg de kalkoenrollen erin.
  • Bak de kalkoen in 25 minuten gaar in de oven.
  • Neem een goed scherp mes en snijd de kalkoen in dunne plakken.

kalkoenfilet-vullen-bovenaf

kalkoenfilet-vullen

opgerolde-kalkoenfilet

Tips en tricks

  • Je kunt gerust variëren met de vulling. Denk bijvoorbeeld aan abrikoos, kastanjes en pistachenoten.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 247
  • Eiwit: 21,6 gram
  • Koolhydraten: 9,6 gram
  • Vet: 13,3 gram
  • Vezels: 0,9 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

2 reacties

Laat een reactie achter