Diner

Gevulde paprika’s met couscous

Dit heb je nodig (2 personen)

  • 3 paprika’s (kleur naar keuze)
  • 150 gr rundergehakt
  • 100 gr couscous
  • 125 gr champignons
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kippenbouillonblokje
  • Italiaanse kruiden

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten + 20 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij de paprika’s in de lengte doormidden en haal de zaadlijsten eruit.
  • Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snij de champignons in plakjes of stukjes.
  • Bereid de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking. Gebruik hiervoor kippenbouillon.
  • Bak in een koekenpan het gehakt, de ui, knoflook en champignons gaar. Maak op smaak met peper en Italiaanse kruiden.
  • Neem een grote kom of pan en meng alle gebakken ingrediënten door de couscous. Dit gaat het makkelijkst met een vork.
  • Verdeel het mengsel over de paprika’s.
  • Zet de gevulde paprika’s ongeveer 20 minuten in de oven.

Tips & tricks

  • Het bovenste laagje van de couscous wordt een beetje krokant tijdens het bakken. Als je dit niet lekker vindt kun je de paprika’s ook anders vullen. Namelijk door de bovenkant eraf te snijden, (dan schoonmaken en vullen) en deze er tijdens het bakken weer bovenop te zetten.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 411
  • Eiwit: 25,0 gram
  • Koolhydraten: 54,8 gram
  • Vet: 10,5 gram
  • Vezels: 6,3 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

2 reacties

Laat een reactie achter