Diner Vegetarisch recept

Gevulde portobello

Portobello klinkt heel chique… Maar wist je dat een portobello niets meer of minder is dan een grote kastanjechampignon. Geen probleem wat ons betreft, want kastanjechampignons zijn heerlijk.

Het fijne van een portobello is dat ie een mooie grote hoed heeft. Dat maakt hem heel geschikt om te vullen. Als wij portobello’s kopen doen we dat het liefst even bij de lokale groenteboer. Daar kan je ze namelijk zelf uitzoeken. Let er vooral op dat de portobello’s mooi bruin van kleur zijn en stevig aanvoelen. Wil je ze nog even bewaren? Dat doe je het best in een papieren zak in de koelkast.

In dit recept gaan we de portobello’s vullen met een redelijk klassieke maar o zo goede combinatie van ingrediënten. Geitenkaas, spinazie, pijnboompitten en zongedroogde tomaat.

Dat wordt smullen!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 4 portobello’s
  • 200 gr spinazie
  • 40 gr zongedroogde tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 40 gr zachte geitenkaas
  • 20 gr pijnboompitten

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten + 15 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Fruit aan in een scheutje olie en voeg de spinazie toe.
  • Snijd de zongedroogde tomaatjes in hele kleine stukjes en voeg bij de spinazie. Giet eventueel wat vocht af en maak op smaak met peper en zout.
  • Boen de portobello’s schoon en verwijder eventueel de sporen met een eetlepel.
  • Vul de portobello’s met het spinaziemengsel en verdeel de geitenkaas erover.
  • Zet voor ongeveer 15 minuten in de oven. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter.
  • Haal de portobello’s uit de oven en bestrooi ze met de pijnboompitten.

Tips en tricks

  • De portobello’s kunnen uit de oven als de ze mooi bruin en gaar zijn. De geitenkaas is dan als het goed is ook gesmolten.
  • Lust je geen geitenkaas dan kun je ook andere kaas voor dit recept gebruiken. Parmezaanse kaas is een goede keuze, maar gewone kaas kan natuurlijk ook.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 307
  • Eiwit: 14 gram
  • Koolhydraten: 14 gram
  • Vet: 20 gram
  • Vezels: 17 gram

Eet smakelijk!

3 reacties

  • Heerlijk, ik gebruik geitenkaasparels, ziet er zo mooi uit. Stop dan wat tomaatje en vega balletjes bij de ovenschaal snel klaar en erg lekker.

  • Ik heb een dun preitje in flinterdunne reepjes gesneden en samen met een uitje en zongedroogde tomaten gefruit. In de schoongemaakte portebello gedaan en getopt met blauwschimmelkaas en 15 minuten in de oven. Evenveel smaak en calorieën

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X