Recepten

Gevulde portobello

Gevulde portobello
Geschreven door Walter

Portobello klinkt heel chique… Maar wist je dat een portobello niets meer of minder is dan een grote kastanjechampignon. Geen probleem wat mij betreft, want kastanjechampignons zijn heerlijk.

Het fijne van een portobello is dat ie een mooie grote hoed heeft. Dat maakt hem heel geschikt om te vullen. Als ik portobello’s koop doe ik dat het liefst even bij de lokale groenteboer. Daar kan ik ze namelijk zelf uitzoeken. Let er vooral op dat de portobello’s mooi bruin van kleur zijn en stevig aanvoelen. Wil je ze nog even bewaren? Dat doe je het best in een papieren zak in de koelkast.

In dit recept gaan we de portobello’s vullen met een redelijk klassieke maar o zo goede combinatie van ingrediënten. Geitenkaas, spinazie, pijnboompitten en zongedroogde tomaat.

Dat wordt smullen!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 4 portobello’s
  • 200 gr spinazie
  • 40 gr zongedroogde tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 40 gr zachte geitenkaas
  • 20 gr pijnboompitten

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Fruit aan in een scheutje olie en voeg de spinazie toe.
  • Snijd de zongedroogde tomaatjes in hele kleine stukjes en voeg bij de spinazie. Giet eventueel wat vocht af en maak op smaak met peper en zout.
  • Boen de portobello’s schoon en verwijder eventueel de sporen met een eetlepel.
  • Vul de portobello’s met het spinaziemengsel en verdeel de geitenkaas erover.
  • Zet voor ongeveer 15 minuten in de oven. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter.
  • Haal de portobello’s uit de oven en bestrooi ze met de pijnboompitten.

Tips en tricks

  • De portobello’s kunnen uit de oven als de ze mooi bruin en gaar zijn. De geitenkaas is dan als het goed is ook gesmolten.
  • Lust je geen geitenkaas dan kun je ook andere kaas voor dit recept gebruiken. Parmezaanse kaas lijkt mij een goede keuze. Ik denk dat je aan 25 gram (fijngeraspt) voldoende hebt.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

1 reactie

Laat een reactie achter