Diner

Gevulde zoete aardappel

Op deze manier smaakt de zoete aardappel wel héél erg goed! Je gebruikt de zoete aardappel als bakje die je opvult met onder andere kipfilet, paprika en een uitje. Als finishing touch top je ‘m af met Griekse yoghurt. Genieten!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 500 gr zoete aardappel
  • 10 ml olijfolie
  • 200 gr kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 paprika’s
  • 30 gr tomatenpuree
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 100 ml Griekse Yoghurt
  • optioneel: verse peterselie

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten + 45 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Boen de aardappels goed schoon en dep ze droog. Wrijf de aardappels in met een beetje olijfolie en prik er rondom enkele gaten in met een vork.
  • Pak de aardappels per stuk in met aluminiumfolie en pof ze in 45 minuten gaar.
  • Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en bestrooi met wat peper en zout.
  • Hak de knoflook fijn, snipper de ui en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan bak de kip op hoog vuur goudbruin en gaar. Doe de kip op een bord en dek af met aluminiumfolie.
  • Verhit weer een klein scheutje olie in de pan en fruit daarin de ui, knoflook, paprikapoeder en komijnpoeder een paar minuten aan.
  • Voeg de tomatenpuree en paprika toe en bak dit nog een paar minuten mee.
  • Voeg op het laatst de kip weer toe en roer alles goed door. Proef even en voeg naar smaak peper, zout, paprika- en komijnpoeder toe.
  • Haal de zoete aardappels uit de oven, pak ze uit en snijd ze open.
  • Verdeel het mengsel van groente en kip over de aardappels.
  • Doe op elke aardappel een schepje Griekse yoghurt en garneer met wat peper en verse peterselie.

Tips en tricks

  • Heb je hele grote aardappels (zwaarder dan 150 gr per stuk) houd dan 50 minuten aan voor het poffen. Heb je kleine aardappels (rond de 100 gr per stuk) houd dan 35 minuten aan.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 505
  • Eiwit: 27 gram
  • Koolhydraten: 72 gram
  • Vet: 13 gram
  • Vezels: 8 gram

Eet smakelijk!

4 reacties

    • Wat jammer om te horen dat de aardappels na zo’n lange tijd nog niet gaar waren. Had je wel voldoende gaatjes geprikt in de aardappel? Je kan het recept anders ook maken met wat kleinere aardappels, die zijn sneller gaar.

    • Ik vind het een heel fijn recept. Hele gezin eet mee en Aardappels zijn gaar. Goed op de grote van de aardappel letten en hoe lang hij in de oven moet. En elke oven is anders. Hier eet het gehele gezin mee!

Laat een reactie achter

🔥 Heb jij onze 100 beste recepten al?

X