Een lekker gerecht met spruitjes? Dat kunnen we wel bedenken 🙂 Zo ook deze gewokte spruitjes met taugé en gerookte kip. Een heerlijke maaltijd met spruitjes in de hoofdrol.
Dit heb je nodig (twee personen)
- 300 gr spruitjes
- 1 teentje knoflook
- 100 gr taugé
- 125 gr gerookte kip
- 1 tl kerriepoeder
- 10 ml ketjap manis
Zo maak je het
Bereidingstijd: 15 minuten
- Maak de spruitjes schoon. Kook ze in ongeveer 6 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
- Hak de knoflook fijn.
- Was de taugé en laat uitlekken.
- Snijd de gerookte kip in reepjes.
- Verhit een scheutje olie in een wok en bak de kerriepoeder kort aan. Voeg de uitgelekte spruitjes toe en wok ze op hoog vuur tot ze kleur beginnen te krijgen.
- Wok de gerookte kipreepjes ongeveer 2 minuten mee.
- Zet het vuur lager en voeg de knoflook, taugé en ketjap manis toe.
- Bak alles nog even kort op middelhoog vuur. Zorg dat het gerecht door en door warm is.
- Voeg naar smaak peper en zout toe.
Tips en tricks
- Echt wokken doe je op hoog vuur. Laat de pan en de olie goed heet worden voordat je begint te wokken. Laat de pan ook continu op hoog vuur staan en blijf goed roeren. Probeer de pan niet van het vuur te halen om alles om te schudden, maar gebruik een spatel of lepel. Anders verlies je al snel veel warmte.
- In plaats van gerookte kipreepjes kun je ook kiezen voor ham- of spekreepjes. Dit maakt het gerecht wel iets rijker aan calorieën. Met name als je voor de spekjes kiest.
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 232
- Eiwit: 20 gram
- Koolhydraten: 20 gram
- Vet: 7 gram
- Vezels: 12 gram
Wat eet je het best bij de gewokte spruitjes
Ziet er lekker uit
Ik vind zelf aardappelpuree erg lekker bij gewoonte spruitjes 🙂
Ben niet echt een fan van spruitjes maar dit recept vond ik heerlijk,zeker na toevoeging van een scheutje Ketjap Manis,geeft een beetje een Oosters tintje aan het gerecht.
Mijn man is een echte Die Hard spruitjes fan maar hij vond het niet zo geweldig,misschien voor hem de volgende keer de Ketjap achterwege laten.
Hoi walter,
Het recept is heerlijk.
Groetjes,
Tamara
Dankjewel! Altijd leuk om te horen 🙂
Echt heerlijk! Super bedankt!
Wij hebben dit vandaag gegeten,het was verrukkelijk!!!!!met aardappelpuree mmmmm