Recept inspiratie

Gezonde tussendoortjes met een winterse twist

In de winter hebben we zin in typische wintergerechten. Kaneel, appel, stoofperen, peren en cranberries. Je kan de winter bijna ruiken. Wij hebben een aantal heerlijke winterse recepten voor je klaar staan. Duik de keuken in om daarna heerlijk met een dekentje op de bank te genieten van je zelfgemaakte tussendoortje.

Suikerarme appel-walnotencake

Walnoten, appel, kaneel. Wanneer je deze cake in de oven hebt staan begint het genieten al. De winterse geuren verspreiden zich door je huis. En wat ook heel fijn is, deze cake kun je prima per portie invriezen. Hoef je de volgende keer alleen nog een kop thee te zetten 😉

Bekijk het recept: suikerarme appel-walnotencake.
Suikervrije appel-walnotencake

Appel-cranberryspread 

Deze gezonde fruitspread smaakt heerlijk op een cracker of rijstwafel. Maar ook een schaaltje yoghurt of kwark maak je er helemaal mee af.

Bekijk het recept: appel-cranberryspread.

Stoofperen

Stoofperen is echt zo’n typische winters gerecht. Ze zijn ter vervanging van groente of als tussendoortje erg lekker. Wij stoven ze het liefst heel, dat staat meteen feestelijk op tafel.

Bekijk het recept: stoofperen.

Herfsttoetje

Simpel, maar absoluut doeltreffend deze smaakvolle combinatie van peer, yoghurt, kaneel en walnoten.

Bekijk het recept: herfsttoetje.

Stoofperensmoothie

Als je dan toch een flinke pan met stoofperen maakt, houd dan een portie apart voor in deze smoothie.

Bekijk het recept: stoofperensmoothie.
Stoofperensmoothie

Ben je op zoek naar nog meer winterse recepten? Dan is ons boek ‘Heerlijke winter’ misschien wat voor jou. Je leest er hier meer over!

Over de schrijver

Nineke

Gezond eten van jong tot oud! Het is absoluut mijn passie om gerechten te bedenken waar het hele gezin van mee kan eten zodat ook kinderen gezond eten als normaal en vooral lekker zien. En het maakt mijn dag goed als ik zie hoe lekker jullie eten van onze recepten! Daarnaast mag ik graag experimenteren met lekkere vegetarische recepten, maar eet wel graag een stukje vlees op z'n tijd.
Naast het genieten van gezond en lekker eten zijn zwemmen en bootcampen favoriete bezigheden, gelukkig kan ik deze twee met elkaar combineren. Je kunt me dus met regelmaat vinden in het zwembad.

1 reactie

Laat een reactie achter