Blog

Goodbye 2015. Hello 2016!

Project Gezond terug- en vooruitblik 2015 / 2016

En dan is het opeens alweer 31 december. De dag waarop veel mensen zeggen:

Tjonge wat is het jaar weer hard gegaan. Het vliegt voorbij!

In dat geval heb ik overigens goed nieuws voor je: volgend jaar is het een schrikkeljaar. Dan duurt het jaar zomaar een volle dag langer. Misschien voelt het dan een keer wat minder snel aan 😉

Maar goed, even serieus. 31 december is dé dag om terug te kijken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar het nieuwe jaar:

2015 – wat een jaar!

We zijn pas een half jaar met Project Gezond bezig maar het voelt eigenlijk al veel langer. Er is ook al zoveel gebeurd in die zes maanden.

Juli stond met name in het teken van het maken van de website en het regelen van allerlei andere wissewasjes. Daarover heb ik eigenlijk niet zoveel boeiends te vertellen.

In augustus werd het leuk! Toen zijn we begonnen met het weggeven van het gratis weekmenu. Dat bleek een schot in de roos want binnen twee weken tijd was dit menu al door meer dan 10.000 mensen gedownload. De reacties waren bijzonder goed, mensen vielen flink af en iedereen vroeg of er vervolgmenu’s kwamen.

Dat was het moment waarop we hebben besloten om het Project Gezond lidmaatschap te introduceren. Leden ontvangen elke week een nieuw weekmenu, toegang tot de besloten Facebook groep, onze persoonlijke ondersteuning en nog allerlei extra’s.

Op 26 augustus lanceerden we het lidmaatschap en op 1 september hadden we al 375 leden.

Vanaf dat moment ging het hard en al snel (ik weet eigenlijk niet meer precies wanneer) haalden we de 1.000 leden. Natalia en ik kwamen tot de conclusie dat we het met z’n tweeën niet meer bij konden benen en besloten om er iemand bij te gaan zoeken die wat taken van ons over kon nemen.

Uiteindelijk werden dat zelfs twee mensen. In december is Kim bij ons komen werken en aanstaande maandag begint Nineke.

Daarnaast zijn we ook een kantoor gaan huren, dat letterlijk op 500 meter afstand van ons huis ligt. Ideaal! Lekker dichtbij, maar wel precies uit het zicht. Thuis is gewoon weer thuis geworden. En dat is toch wel een stuk fijner dan een eettafel waar je je bord amper op kwijt kunt 😉

We kunnen dus wel stellen dat 2015 een heel mooi jaar is geweest voor ons. We hadden zeker goede verwachtingen van Project Gezond, maar waren er niet vanuit gegaan dat alles zo snel zou gaan.

2016 – het kan altijd beter

2016 zal voor ons met name in het teken staan van verbeteren. Natalia en ik vinden kwaliteit ontzettend belangrijk en daarom willen we ook Project Gezond steeds verder blijven verbeteren.

Meer artikelen

Misschien heb je de afgelopen dagen al gemerkt dat er meer nieuwe artikelen op de website verschenen. Dit blijven we vanaf nu doen. We gaan elke dag nieuwe artikelen plaatsen over afvallen, gezond leven, maar ook over koken en lekker eten. Op die manier hopen we je nog meer te inspireren en motiveren!

Een app

Verder gaan we in 2016 een Project Gezond app laten maken. Wanneer die klaar is en wat je er allemaal mee kunt weten we nog niet precies. Maar zoals ik al zei, we zijn gek op kwaliteit 🙂 Daarom duren dingen soms wel iets langer, maar als de app er eenmaal is zal hij wel supercool zijn!

Boek?

In de afgelopen maanden hebben we al ontzettend vaak de vraag gekregen of er ook een boek is van Project Gezond. Die is er nog niet, maar komt er zeker wel. Of het boek in 2016 al uitkomt weten we niet, maar we gaan er sowieso aan beginnen het komende jaar.

Baby!

In april verwachten Natalia en ik onze tweede kindje. Natalia is er dan dus een paar maandjes tussenuit. We zijn op dit moment al aan het kijken hoe we dit kunnen opvangen zodat onze leden daar geen hinder van hebben. We hebben al een aantal mogelijke oplossingen gevonden, dus dat komt ook helemaal goed 🙂

Kerstboom

In 2016 zetten we een kerstboom op kantoor. Dit jaar waren we te laat waardoor we uiteindelijk besloten om het niet te doen. We hadden alleen een (zielig) kerstslingertje hangen. Bij deze zet ik daarom maar gelijk zwart op wit dat er volgend jaar een mooie kerstboom staat te schitteren op kantoor. Wel zo gezellig!

Alle leden bedankt!

Zonder leden kunnen wij niet bestaan, dat is heel simpel. Wij moeten zelf tenslotte ook ergens van leven 😉 Daarom willen we alle leden ontzettend bedanken. Dankzij jullie kunnen wij doen wat we leuk vinden: mensen helpen om gezond te leven, te genieten van lekker eten, af te slanken en op gewicht te blijven.

We wensen jullie allemaal een hele fijne jaarwisseling en een mooi en gezond 2016 toe!

3 reacties

 • Beste Walter en Natalia,

  Allereerst van harte gefeliciteerd met de zwangerschap van jullie tweede kindje!

  En wat een leuk geschreven blog ook weer.
  Ik ben nog niet zo heel lang lid maar ik ben heel erg enthousiast over Project Gezond.

  Ik kijk er uit naar de mobiele app.

  Wil jullie een heel fijne jaarwisseling wensen en een gezond en gelukkig 2016 !!!

  liefs, Marieke.

 • Wat fijn dat het zo goed gaat met Project gezond. Je moet het maar durven om zo iets opte starten,en dan maar hopen dat het lukt. Veel succes met de voortgang.hier van . En hele FIJNE Dagen toegewenst.

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X