Ontbijt

Chocogranola

In de meeste granola’s zijn noten verwerkt. Voor veel mensen is dat geen probleem. Maar houd je niet van noten of ben je er zelfs allergisch voor? Dan zien wij de noodzaak! We doken meteen de keuken in!

Deze granola met zaden, pitten en natuurlijk chocola is het resultaat van een gezellige kookmiddag. Dat is goed nieuws voor iedereen die niet staat te juichen als er een portie noten op het menu staat. En er is ook goed nieuws voor de rest. Deze granola zonder noten is bijzonder lekker!

Dit heb je nodig (500 gram)

  • 200 gr grove havervlokken
  • 50 gr gepofte rijst
  • 50 gr pompoenpitten
  • 40 gr zonnebloempitten
  • 20 gr lijnzaad
  • 20 gr honing
  • 50 gr gedroogde banaan
  • 50 gr pure chocola

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten oventijd + 30 minuten afkoelen

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Meng de grove havervlokken met de gepofte rijst.
  • Voeg de pompoenpitten, zonnebloempitten en het lijnzaad toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel de granola gelijkmatig over de bakplaat.
  • Besprenkel met de honing.
  • Bak de granola in ongeveer 30 minuten bruin en knapperig. Schep het halverwege een keer om.
  • Laat de granola afkoelen. Snijd ondertussen de stukjes gedroogde banaan klein en hak de chocola in stukjes.
  • Meng de stukjes banaan en chocola door de granola wanneer deze helemaal afgekoeld.

Tips en tricks

  • Omdat er geen noten in deze granola zitten, gebruikten wij grove havervlokken voor wat extra bite. Pas dat gerust aan naar je voorkeur.
  • Bewaar de granola in een afgesloten bak of pot. Het blijft dan ongeveer twee weken knapperig.
  • Vervang de pure chocolade gerust door (pure) chocoladehagelslag. Dat is makkelijker en net zo lekker.

Voedingswaarde (per 100 gram)

  • Kcal: 447
  • Eiwit: 14 gram
  • Koolhydraten: 47 gram
  • Vet: 22 gram
  • Vezels: 8 gram

Eet smakelijk!

17 reacties

Laat een reactie achter