Ontbijt

Granola met zaden, pitten en chocola

In de meeste granola’s zijn noten verwerkt. Voor veel mensen is dat geen probleem. Maar houd je niet van noten of ben je er zelfs allergisch voor? Dan zien wij de noodzaak! We doken meteen de keuken in!

Deze granola met zaden, pitten en natuurlijk chocola is het resultaat van een gezellige kookmiddag. Dat is goed nieuws voor iedereen die niet staat te juichen als er een portie noten op het menu staat. En er is ook goed nieuws voor de rest. Deze granola zonder noten is bijzonder lekker!

Dit heb je nodig (500 gram)

  • 200 gr grove havervlokken
  • 50 gr gepofte rijst
  • 50 gr pompoenpitten
  • 40 gr zonnebloempitten
  • 20 gr lijnzaad
  • 20 gr honing
  • 50 gr gedroogde banaan
  • 50 gr pure chocola

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten oventijd + 30 minuten afkoelen

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Meng de havervlokken met de gepofte rijst.
  • Meng de pompoenpitten, zonnebloempitten en lijnzaad erdoor en zorg dat alles goed is gemengd.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel gelijkmatig over de plaat. Besprenkel met de honing.
  • Bak de granola in ongeveer 30 minuten bruin en knapperig. Schep het halverwege een keer om.
  • Laat de granola afkoelen. Snijd ondertussen de stukjes banaan klein en hak de chocola. Meng dit door de granola wanneer het helemaal afgekoeld is.

Tips en tricks

  • Omdat er geen noten in deze granola zitten, gebruikten wij grove havervlokken voor wat extra bite. Pas dat gerust aan naar je voorkeur.
  • Bewaar de granola in een afgesloten bak of pot. Het blijft dan ongeveer twee weken knapperig.

Voedingswaarde (per 100 gram)

  • Kcal: 447
  • Eiwit: 13,9 gram
  • Koolhydraten: 47,2 gram
  • Vet: 21,6 gram
  • Vezels: 8,3 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

6 reacties

Laat een reactie achter