Diner

Groene curry met zoete aardappel en kip

Wij vonden het tijd voor een nieuwe curry ­čÖé

Na een groene curry met witvis, een snelle Indiase curry en de gele curry met sugarsnaps en kikkererwten, hebben we iets nieuws geprobeerd: deze groene curry met zoete aardappel en kip.

We zijn aangenaam verrast door deze curry! De combinatie van ingredi├źnten resulteert zich in dit verrukkelijke diner. Lekker veel groente, wat kip en dat samen in een heerlijke currysaus.  

We zijn benieuwd of jullie hem net zo lekker vinden als wij!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 120 gr rijst
  • 150 gr zoete aardappel
  • 150 gr kipfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr bloemkool
  • 100 gr sugarsnaps
  • 30 gr groene currypasta. (zelf maken? bekijk het recept: groene currypasta)
  • 50 ml kippenbouillon
  • 100 ml kokosmelk
  • 10 gr rode peper
  • optioneel: verse peterselie of koriander

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes van maximaal 1 bij 1 centimeter.
  • Snijd de kipfilet in stukjes. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn.
  • Maak de bloemkool en sugarsnaps schoon en blancheer samen met de zoete aardappelblokjes.
  • Verhit een klein scheutje olie in een wok en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de stukjes kipfilet toe en zet het vuur iets hoger.
  • Voeg de zoete aardappelblokjes toe en bak even mee op hoog vuur.
  • Bak de groene currypasta kort mee en blus af met de bouillon. Meng nu ook de kokosmelk erdoor en breng het gerecht zachtjes aan de kook.
  • Laat de groene curry een tijdje pruttelen zonder de deksel op de pan. Voeg de sugarsnaps en bloemkool toe als de saus bijna op de gewenste dikte is en laat nog ongeveer 5 minuten pruttelen.
  • Maak de curry op smaak met stukjes rode peper en eventueel met peper of wat verse koriander of peterselie. Serveer met de rijst.

Tips en tricks

  • Je kunt de sugarsnaps vervangen door sperziebonen of gebruik enkel bloemkool en verdubbel de portie. 
  • Wij hebben een mild pittige groene currypasta gebruikt van een huismerk. Bijzonder lekker. De smaak van je gerecht hangt hier deels af van de currypasta die je gebruikt. Let goed op of je een (erg) pittige of milde te pakken hebt. Zin om zelf aan de slag te gaan? Bekijk ons eigen recept: groene currypasta.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 507
  • Eiwit: 30,7 gram
  • Koolhydraten: 70,8 gram
  • Vet: 10,8 gram
  • Vezels: 12,1 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter