Recepten

Groene currypasta

Groene currypasta

Dit is een recept dat nog ontbrak. De vraag “Welke currypasta gebruiken jullie, of maken jullie het zelf?” hebben we in de afgelopen jaren heel vaak voorbij zien komen in de Facebookgroep.

Bovendien stond het zelf maken van currypasta ook nog steeds op ons ‘lijstje’, dus dat waren twee vliegen in één klap!

Nog even een tip: als je de currypasta ‘puur’ proeft is ‘ie best heftig. Maar dat is oké. In de praktijk ga je het namelijk vermengen met heel veel andere ingrediënten en dan is de smaak naar onze mening perfect.

Dit heb je nodig (vier personen)

  • 2 tenen knoflook
  • 3 cm gember
  • 2 kleine sjalotjes
  • 2 groene jalapeños (of vier groene chilipepers)
  • 5 gr koriander
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel zout
  • 5 gr vissaus
  • scheutje citroensap

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten

  • Snijd de knoflook, gember en sjalotten enkele keren doormidden. Snijd de jalapeños verticaal doormidden en verwijder de zaadlijsten (die heb je niet nodig). Snijd de jalapeños een paar keer door en voeg bij de andere ingrediënten.
  • Voeg ook de koriander, komijnpoeder, kerriepoeder en zout toe en hak de ingrediënten alvast even door met een blender of staafmixer.
  • Voeg nu de vissaus en een scheutje citroensap toe en pureer tot een stevige massa ontstaat. Je kunt de currypasta echt helemaal fijnmalen maar je mag ook gerust wat ‘stukjes’ houden.

Tips en tricks

  • Je mag de koriander vervangen voor bijvoorbeeld basilicum. De pit verandert dan niet, maar de smaak natuurlijk wel. Als je niet zo van koriander houdt, kan dat een uitkomst zijn. Als je geen fan bent van koriander, kan dit recept je heel erg meevallen! Misschien toch proberen?

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 19
  • Eiwit: 4,1 gram
  • Koolhydraten: 3,6 gram
  • Vet: 0,3 gram
  • Vezels: 0,8 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter