Diner Vegetarisch recept

Groentesaus met tuinkruiden

Deze frisse en romige groentesaus kun je naast elke denkbare groente serveren. Je diner is niet af zonder deze saus die je zelf op smaak maakt met citroensap en peper.

Natuurlijk kun je lekker variëren met de (tuin)kruiden die je gebruikt in de saus. Iedere dag wordt een groentefeestje met deze allemansvriend!

Dit heb je nodig (250 milliliter)

  • 20 gr roomboter
  • 20 gr bloem
  • 100 ml melk
  • 150 ml groentebouillon
  • 10 gr bieslook
  • 10 gr peterselie
  • mespunt uienpoeder
  • mespunt nootmuskaat
  • citroensap

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten

  • Smelt de boter in een steelpan.
  • Voeg de bloem toe en laat al roerend enkele minuten zachtjes meebakken.
  • Voeg de melk en de groentebouillon toe.
  • Roer tot een gladde massa en breng zachtjes aan de kook. Laat enkele minuten zachtjes pruttelen.
  • Hak de bieslook en peterselie fijn en voeg dit samen met de uienpoeder en nootmuskaat toe.
  • Maak de groentesaus verder op smaak met peper, citroensap en eventueel zout.

Tips en tricks

  • Je kunt de groentebouillon vervangen door tuinkruidenbouillon. Voeg niet alles tegelijk toe. Zo houd je controle over de dikte van de saus.
  • Als de saus afkoelt wordt ze wat dikker. Tijdens het opnieuw verhitten wordt de saus weer wat vloeibaarder. Wacht dus met het toevoegen van extra bouillon of water tot de saus op temperatuur is.

Voedingswaarde (per 100 milliliter)

  • Kcal: 115
  • Eiwit: 2,8 gram
  • Koolhydraten: 7,5 gram
  • Vet: 7,7 gram
  • Vezels: 1,0 gram

Eet smakelijk!

12 reacties

Laat een reactie achter