Diner Lunch Nog meer lekkere recepten Tussendoortjes & snacks Vegetarisch recept

Guacamole

Guacamole

Guacamole bestaat voor het overgrote deel uit avocado. En dat is een goede zaak. Avocado is namelijk heel gezond. Dit komt onder andere omdat er veel enkelvoudig onverzadigde vetten in zitten. En die zijn goed voor je cholesterol. Verder bevat een avocado ook veel vezels en vitamines en vrijwel geen suiker.

Wat dat betreft is een avocado de perfecte vrucht. Maar let wel op, één avocado bevat ruim 300 Kcal. Elke dag even een avocado’tje weglepelen omdat het zo gezond is tikt dus flink aan.

Maar ook daar is een oplossing voor: eet de ene helft op en smeer de andere helft op je gezicht. Even 10 minuten laten intrekken en afspoelen met lauw water (schijnt goed te zijn voor je huid 😉 ). Óf pak de andere helft in met aluminiumfolie en gebruik hem een dag later.

Dit heb je nodig (twee porties)

  • 1/4 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/4 rode peper
  • 1 tomaat
  • 1 eetrijpe avocado
  • 1 limoen

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten

  • Snipper de ui zo fijn mogelijk en hak ook de knoflook  en een kwart rode peper fijn.
  • Snijd de tomaat in plakken, haal de pitjes en het vruchtvlees eruit zodat je alleen de harde buitenkant overhoudt. Snijd deze in kleine blokjes.
  • Schil en ontpit de avocado en prak deze fijn. Roer de ui, rode peper, knoflook en tomaat erdoor.
  • Maak de guacamole op smaak met limoensap en eventueel wat peper en zout.

Tips en tricks

  • Zorg dat je een mooie zachte avocado hebt. Als je een ‘eetrijpe’ in de winkel koopt dan zit je altijd goed. Koop je een gewone avocado die nog vrij hard is dan kan het gerust nog een week duren voordat deze geschikt is om guacamole mee te maken.
  • Guacamole kun je het beste vers maken en direct opeten. Het verkleurt namelijk best snel. Toch hebben we daar een oplossing voor kunnen vinden: druk de guacamole goed plat in een schaaltje of bakje en giet er een laagje water van ongeveer een centimeter overheen. Wil je de guacamole gebruiken dan giet je het water eraf en roer je het even door. Op deze manier kun je het prima een dagje langer bewaren.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 195
  • Eiwit: 3,3 gram
  • Koolhydraten: 15,7 gram
  • Vet: 15,5 gram
  • Vezels: 9,0 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter