Diner Lunch Nog meer lekkere recepten Tussendoortjes & snacks Vegetarisch recept

Guacamole

Guacamole

Guacamole bestaat voor het overgrote deel uit avocado. En dat is een goede zaak. Avocado is namelijk heel gezond. Dit komt onder andere omdat er veel enkelvoudig onverzadigde vetten in zitten. En die zijn goed voor je cholesterol. Verder bevat een avocado ook veel vezels en vitamines en vrijwel geen suiker.

Wat dat betreft is een avocado de perfecte vrucht. Maar let wel op, één avocado bevat ruim 300 Kcal. Elke dag even een avocado’tje weglepelen omdat het zo gezond is tikt dus flink aan.

Maar ook daar is een oplossing voor: eet de ene helft op en smeer de andere helft op je gezicht. Even 10 minuten laten intrekken en afspoelen met lauw water (schijnt goed te zijn voor je huid 😉 ). Óf pak de andere helft in met aluminiumfolie en gebruik hem een dag later.

Dit heb je nodig (2 porties)

  • 0,25 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 0,25 rode peper
  • 1 tomaat
  • 1 avocado
  • 1 limoen

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten

  • Snipper de rode ui zo fijn mogelijk.
  • Hak de knoflook en rode peper in zo klein mogelijke stukjes.
  • Verwijder de zaadlijsten uit de tomaat. Deze heb je niet nodig. Snijd de harde buitenkant van de tomaat in kleine blokjes.
  • Snijd de avocado rondom de pit in en draai hem open. Verwijder de pit. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de beide helften van de avocado.
  • Prak het vruchtvlees fijn met een klein beetje limoensap en flink wat peper.
  • Meng de rode ui, knoflook, rode peper en de blokjes tomaat door de geprakte avocado.
  • Maak de guacamole verder op smaak met limoensap, peper en eventueel zout.

Tips en tricks

  • Koop een eetrijpe avocado als je dit recept gaat maken.
  • Guacamole verkleurt snel en is niet lang houdbaar. Maak het daarom het liefst direct op, op de dag dat je het maakt.
  • Er zijn twee manieren om guacamole iets langer vers te houden. De eerste manier is door de pit van de avocado in de guacamole te bewaren en het goed afgedekt weg te zetten in de koelkast. Voor de tweede manier moet je de guacamole goed platduwen in een schaaltje. Zet vervolgens een halve centimeter water op de guacamole en bewaar afgedekt in de koelkast. Giet het laagje water eraf en roer de guacamole goed door wanneer je het daarna gaat eten.

Voedingswaarde (per portie)

  • Kcal: 195
  • Eiwit: 3,3 gram
  • Koolhydraten: 15,7 gram
  • Vet: 15,5 gram
  • Vezels: 9,0 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter