Alle recepten uit ons kookboek 'Altijd lekker' Diner

Gumbo met cajunkruiden

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘Altijd lekker’? In dit boek vind je een selectie van 100 populaire recepten uit ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.

Deze rijststoof is eigenlijk een stevige maaltijdsoep. Typerend aan dit gerecht is de ‘holy trinity’ van ui, selderij en paprika. Zowel de paprika als de ui, vind je ook terug in de cajunkruiden.

Hoewel de bereidingstijd ruim 45 minuten bedraagt, is dit recept wel enorm makkelijk om te maken. En je gebruikt slechts twee pannen. Wij zien in dit recept een topper voor op de camping. Lekker met sneetjes brood ernaast waarmee je de kommen of borden schoonveegt. De afwas wordt in elk geval een eitje!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 150 gr kipfilet
  • 2 tl cajunkruiden
  • 1 ui
  • 2 paprika’s
  • 20 gr roomboter
  • 20 gr bloem
  • 200 ml groentebouillon
  • 4 tomaten
  • 50 gr rijst
  • 20 gr selderij
  • 2 sneeën brood

Zo maak je het

Bereidingstijd: 45 minuten

  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Meng de cajunkruiden met een scheutje olie. Laat de blokjes kipfilet minimaal 15 minuten marineren in de cajunmarinade.
  • Snijd de ui in kwartringen en de paprika’s in blokjes.
  • Laat een ruime (kook)pan warm worden en bak de kipblokjes op hoog vuur rondom bruin.
  • Voeg de ui en paprika toe. Bak 2 à 3 minuten mee.
  • Haal de kipfilet en groenten uit de pan en zet afgedekt weg.
  • Smelt de boter in dezelfde pan.
  • Bak de bloem minstens 2 minuten in de gesmolten boter.
  • Giet de groentebouillon erbij en roer tot een gelijkmatige massa.
  • Snijd de tomaten in grove stukken en voeg toe.
  • Breng aan de kook en laat 30 minuten zachtjes pruttelen.
  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Pureer het tomatenmengsel met een vork of kort met een staafmixer. Voeg de kipfilet en groenten weer toe en warm de gumbo goed door. Maak eventueel verder op smaak met peper en zout.
  • Hak de selderij fijn.
  • Schep de gumbo in de kommen en top af met de selderij.
  • Serveer met de rijst en de sneeën brood.

Tips en tricks

  • Maak iets meer dan 200 milliliter groentebouillon zodat je de soep eventueel later iets dunner kunt maken.
  • Je kunt de kipfilet ook vervangen door een gelijke hoeveelheid garnalen. Een combinatie van kipfilet en garnalen is uiteraard ook mogelijk.  
  • Je kunt kant en klare cajunkruiden gebruiken. Of je kunt ze eenvoudig zelf maken door de volgende kruiden te gebruiken: 2 tl uienpoeder, 2 tl paprikapoeder, 2 tl knoflookpoeder, 1 tl oregano, 1 tl zwarte peper, 1 tl chilipoeder, 1 tl basilicum en 0,5 tl tijm.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 503
  • Eiwit: 29 gram
  • Koolhydraten: 59 gram
  • Vet: 17 gram
  • Vezels: 9 gram

Eet smakelijk!

12 reacties

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X