Recepten

Gyros

Giros

Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Ons recept voor een broodje shoarma is ontzettend populair. En om die reden leek het ons een goed plan om ook een keer gyros op het menu te zetten. Dat zullen de meeste van jullie dan ook wel kunnen waarderen 🙂 Omdat we het wel leuk vinden om een beetje origineel te blijven doen we de gyros niet in een pitabroodje, maar in een wrap. Wij vonden dat zelf erg lekker.

Verder hebben we er een simpele en snelle knoflooksaus bij bedacht en hebben we ook voor je uitgezocht hoe je zelf gyroskruiden kunt maken / mengen. Uiteraard kun je ook gewoon een zakje kruiden in de winkel kopen, hoewel daar wel veel meer zout in zit.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 200 gr ongepaneerde schnitzel
  • 2 theelepels gyroskruiden
  • 1 paprika (geel of rood)
  • 150 gr komkommer
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • 1 Ă  2 teentjes knoflook
  • peper
  • zout
  • citroensap
  • 4 kleine wraps (40 gr per stuk)
  • 75 gr sla

Gyroskruiden (voor 500 gr vlees)

  • 1 tl zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl basilicum
  • 1/2 tl oregano
  • 1/2 tl peper
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl tijm

Zo maak je het

  • Snijd het vlees in dunne reepjes. Voeg twee theelepels gyroskruiden en een scheutje olijfolie toe en meng dit goed door.
  • Snijd de paprika en komkommer in reepjes.
  • Maak een simpele knoflooksaus van de Griekse yoghurt en de fijngehakte knoflook. Maak de saus verder op smaak met peper, zout en citroensap.
  • Laat een koekenpan goed heet worden en bak het vlees in enkele minuten goudbruin en gaar.
  • Warm de wraps even op in de oven of magnetron.
  • Smeer de wraps in met wat knoflooksaus en verdeel vervolgens het vlees, de paprika, komkommer en sla erover. Rol de wraps op.
  • Serveer de resterende knoflooksaus los bij de wraps.

Tips en tricks

  • Maak direct wat meer van de gyroskruiden, bijvoorbeeld drie of vier keer het bovenstaande recept. Dan kun je even vooruit 🙂 De kruiden zijn ook prima te gebruiken om bijvoorbeeld gehakt of kipfilet mee te kruiden.
  • Voeg gerust wat extra sla of ook wat (rode) ui toe aan dit recept.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 427
  • Eiwit: 35,6 gram
  • Koolhydraten: 50,8 gram
  • Vet: 8,3 gram
  • Vezels: 4,9 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter